Nástup do nového zamestnania a zaplatená dovolenka

salome123
18. máj 2022

Ahojte,
aky je prosim postup v tomto pripade:
manzel konci pracovny pomer k 31.7.2022 a nasledne nastupuje do noveho zamestnania 15.8.2022 a chce sa ist nahlasit na UPSVaR (bude mat narok na podporu na tie 2 tyzdne). Problem je vsak v tom, ze uz mame zaplatenu dovolenku od 30.7.-12.8.2022. Akym sposobom toto riesit, ked v case ked nebude zamestnany, tak nebude realne na SVK a nema sa ist ako osobne zaregistrovat na UPSVaR. Vdaka.

zuzib21
18. máj 2022

@salome123 zaregistruje sa mailom na stranke upsvat.gov mas vsetky pokyny a dokumenty co treba prilozit 🙂 ja som to riesila minuly tyzden

salome123
autor
18. máj 2022

@zuzib21 wow, digitalna revolucia!! 🙂 super, dakujem.... akurat pozeram ich stranku, nasla som,ze sa to podava cez slovensko.sk... nevidim,ze sa to da vybavit mailom ☹

surama
18. máj 2022

@salome123 Nech skusi zistit pod ktoru pracovnicku spada, zavola jej (cislaaju zverejnene) a normalne povie, aka je situacia a ci by jej dokumenty mohol poslat mailom, kedze bude odcestovany a ked sa vrati, tak potom by hoci isiel aj osobne sa ukazat. Ja som to tak riesila pri rodicaku a vyhoveli mi, nebol problem.

22abigail22
18. máj 2022

@salome123
Laik (osobná skúsenosť) :
Úplne bez problémov vybavíte cez mail (poprípade poštou). Vyplnené formulár + vyžadované dokumenty pošlite do mail ako prílohu (treba ich skenovať).
Ja som to poslala priamo vedúcej oddelenia a tá to preposlala ďalej príslušnej pracovníčky (nakoľko som samozrejme nevedela pod ktorou spadam).

telusikk
18. máj 2022

Vieš čo, keď som ja takéto niečo riešila normálne som zavolala na príslušný úrad pani, ktorú som si na stránke vyhľadala že podľa mena by som mala patriť k nej a ona mi naposielala všetko čo bolo treba vyplniť a dokonca mi povedala, že nech to spätne pošlem jej 🙂 Takže tiež super 🙂

katus87
18. máj 2022

Ja som tiež všetko riešila mailom. Ja som síce vedela kam patrím, ale ak neviete, tak aspoň si nájsť vedúcu oddelenia. Rozhodnutia o zaradení a vyradení mi prišli na ten portál slovensko.sk