Ahojte prosim aky je narok ked sa robi na 12h zmenach na pčka?Ked sa robi 2x ranna 12h ,potom 2 dni volno a potom nocna 12h atd cely rok okrem celozavodnej v lete a celozavodnej v zime.Ma narok na 7x P na seba a 7xP na clena rodiny alebo sa to nejako preratava na hodiny a vychadza to menej kedze medzi smenami su 2 dni volna?Vopred ďakujem.
@nelca84 no mava 4dni 12h zmeny,malokedy za rok ma 3x12 cez tyzden .takze 4x12 je 48h.takze ma pocas roka narok na P 7+7.ako klasicky 8mickar ano?
Je uplne jedno ako robi. Ma narok na 56 hodin P na seba a 56 hodin na rodinneho prislusnika. Z tohoto casu sa potom odratava kolko stravi u lekara. Zamestnavatel je povinny ospravedlnit iba nevyhnutne potrebny cas, nie celu zmenu.
@nelca84 v praci s tym problem nie je.Iba som chcela vediet ci je 7xP na seba a 7xP na clena rodiny rovnake pri 12h smenach ako pri 8h smenach alebo sa to preratava na hodiny ten nárok na cely rok.Lebo oni aj dovol.maju kratenu,nie 25dni ale iba 17dni pretoze kazde 2 dni je volno.Kedze su nepretrzita prevadzka.
Jasne, ze sa to preratava na hodiny. A dovolenka je tiez preratana na hodiny, nie kratena. Logicky, ak chce den dovolenky zamestmanec pri 12h zmene, tak si musi zobrat den a pol dovolenky. To nie je kratenie. Keby sa to nepreratavalo, tak by tento zamestnanec mal 25 dni x 12 hodin oproti inemu co ma 25 x 8 hodin. To by bolo nespravodlive voci zamestnancom a aj zanestnavatelovi. Ved tu dovolenky treba aj zaplatit. A rovnako to plati aj pri priepustkach.
Ked som robil 12h,2 denne a 2nocne a potom 3,5dna volno,tak ked som siel k lekarovi,vacsinou mi uznali cely den.Mna musel v praci niekto zastupit.
Ja pracujem tiež na 12h zmeny a mame nárok normálne 7p na seba, riešilo sa to u na sv pryci presne ze ci to mame mat nejako inak keďže mame inú pracovnú dobu najprv že áno že je tých 56 hodín ale potom povedali ze je to normálne 7 paragrafov.
@nelca84 tak u nas som si za jednu 12tku musela zobrat 2 dni volna.
@ibatanecnica ak mas 40-hodinovy tyzdenny cas, tak tvoj zamestnavatel porusuje zakonnik prace. Odporucam aj tebe si ho precitat.
@nelca84 nie nemam
Zákonník prace hovorí o hodinách, nie dnoch
@ibatanecnica a aký máš týždenný pracovný čas?
Rata s to podla tyzdenneho uvazku. Tak isto ako aj dovolenka. Ak mas uvazok 40h tyzdenne, tak mas narok na 7x 8h Pcka.