Nárok na odstupné pri zmene pozície

marcika17
10. júl 2022

Ahoj.
Končí mi RD. Moje miesto na obchodnom oddelení zrušili, pracovala som ako predajca po telefóne. Ponúkli mi miesto toho pozíciu obchodného zástupcu pre časť SR , ale ja nie som veľmi dobrý šofér. Ak to odmietnem, stratím nárok na odstupné?

luliu
10. júl 2022

@marcika17 teoreticky ak odmietnes, tak ty budeš musieť dať výpoveď a tam na odstupné nárok nie je. Ale záleží na firme.....

liz_lemon
11. júl 2022

@marcika17 nie, nestratis, a nenechaj sa dotlacit do toho, aby si ty davala vypoved

luliu
11. júl 2022

@liz_lemon to nie je o dotlaceni do výpovede, tu nemusí dať, ale musí zobrať poziciu

sonnenshein
11. júl 2022

@marcika17 Nie, nestratis narok na odstupne.
Zamestnavatel je povinny brat do uvahy potreby rodicov, ktori sa staraju o malolete deti, a preto mozes na ich ponuku napisat, ze pre Teba z dovodu starostlivosti o dieta nie je vhodna.
Pockaj co spravi zamestnavatel, moze Ti dat alebo vypoved pre nadbytocnost s odstupnym, alebo navrhnut dohodu o skonceni pracovneho pomeru, kde podmienky su na Vasej obojstrannej dohode. Ak Ti zamestnavatel ponukne take podmienky dohody, ktore pre Teba nebudu vyhodne, nemusis s nou suhlasit.

melanta
11. júl 2022

@luliu nemáš pravdu. Ona môže ale aj nemusí prijať novú pozíciu. Ak neprijme, oni dávajú výpoveď s odstupným.

melanta
11. júl 2022

@marcika17 ak odmietneš, dajú ti výpoveď alebo dohodu o skončení pracovného pomeru a v oboch prípadoch máš nárok na odstupné.

marcika17
autor
11. júl 2022

@liz_lemon ďakujem, som zvedavá ako to dopadne

marcika17
autor
11. júl 2022

@melanta ďakujem 🙂