Nárok na odstupné

masa2
12. feb 2019

Ahojte, idem po radu. Zamestnávateľ ma chce čiastočne presunúť na inú pozíciu. Bolo mi povedané, že by som robila časť jednej (novej) práce a presunula by som sa na dané oddelenie (v rámci tej istej budovy) a ostala by mi časť práce, ktorú vykonávam teraz, s čím ja nesúhlasím, pretože o časť novej práce na danom oddelení nemám záujem. Tiež mi bolo povedané, že buď zoberiem túto novú prácu, alebo budeme musieť rozviazať pracovný pomer.Mám v prípade ukončenia pracovného pomeru zo strany zamestnávateľa nárok na odstupné aj v tomto prípade, ak odmietnem inú pozíciu? Ďakujem.

lula313
12. feb 2019

@masa2 to si dojednaj s ním, ale samozrejme, že to vie obaliť tak, aby ti vyplatiť odstupné nemusel(nevieme, Ani koľko vo firme pracuješ, či by si naň mala nárok) a neuvádzas ani podrobnosti, či cinnost v novej praci máš v súčasnej pracovnej zmluve. Ty ako zamestnanec máš plniť pracovne úlohy podľa pokynov nadriadeného, ak má schopne právne oddelenie, tak vie si najst dôvody na napomenutie a následne s tebou rozviazať kontrakt, aspoň tak sa to u nás v praci robilo, aby nemuseli vyplácať odstupné. U nás keď rušili miesto, tak ti dali par možnosti za rovnaký plat a keď si prácu nevzala, dostala si vypoved s výpovednou dobou bez odstupného..

kduchonova
13. feb 2019

@masa2 tvoje povodne miesto zanika? ak ano,ma byt o tom pisomne rozhodnutie vedenia spolocnosti,ktore si kludne vypytaj k nahliadnutiu.ak je nova praca nieco ine ako mas v pracovnej naplni/v charakteristika tvojej pozicie v pracovnej zmluve,nemusis suhlasit.ak tvoja povodna pozicia zanika,a nesuhlasis s ponuknutou poziciou,su povinni ti vyplatit odstupne v sulade so ZP.kazdopadne,na tvojom mieste by som vypoved nedavala,ak sa toto deje ma ti ju dat zamestnavatel a splnit nalezitosti s nou suvisiace.