Nárok na odmenu 300 eur, ak zamestnanec nebol celý rok PN

zlte_kuriatko
23. feb 2019

Ahojte teraz som pocula,ze zamestnanec ktory nebol cely rok na PN ma narok na odmenu 300e. Zial hladam v zakonniku prace a neviem nic najst ohladom tohto. Poculi ste o tom? Ci je to len hoax? Neviete nieco viac?

beky1813
23. feb 2019

Podla mna to záleží od firmy a jej vnutornych predpisov

liz_lemon
23. feb 2019

@zlte_kuriatko v ZP take nic nie je

pininka
23. feb 2019

Toto robia firmy a aj naopak. Kamoška stiahli za on 50 euro, akože to mal byť bonus ak by nebola choré. Hrozne

pribinak
23. feb 2019

@zlte_kuriatko to moze mat nejaka firma ako bonus, benefit, ale v Zákonníku prace toto urcite nie je

evittam
23. feb 2019

@zlte_kuriatko ZP s tym nic nema. Je to len o kolektívnej zmluve, interných smerniciach.

lubik87
23. feb 2019

@zlte_kuriatko má to môj brat je vo veľkej firme majú to v štýle 15 plat v celej výške.. samozrejme sa ráta pn, ocr hocičo prečo vynechá prácu ....takže.to.riesi.nadcasom.a dovolenkou aby mu tie korunky nezmizli ...dostáva to v januári k výplate.ale v zp to.nieje je to len v jeho benefitoch v zmluve

timilv
27. feb 2019

V zákonníku práce to nie je. Je to vecou každej firmy. Môj manžel má klasicky 13ty a 14ty plat. A každý mesiac ešte dostáva niečo ako "dochádzkové" ak nebol PN alebo OČR, plus im vo výplate za január chodí ešte celkom pekná suma ako odmena pre tých, ktorí neboli PN za predchádzajúci kalendárny rok. Proste motivácia zamestnancov 😉

romanovic
7. mar 2019

@zlte_kuriatko je to benefit, ktorý niektoré firmy ponúkajú zamestnancom. Niečo ako mobil a auto na súkromné účely, alebo viac dovolenky. U nás napr. ak je zamestnanec na PN alebo OCR sa automaticky znižujú odmeny.

zic
7. mar 2019

Ano, je to iba "benefit", ale asi iba vo firmach, ktore zaspali v 90 rokoch. V normalnej firme sa skor preplaca pn/ocr, lebo predpokladaju (spravne), ze clovek si nevybera, ze chce byt chory (uz skoncili casi prace v zahradke / malovaniu bytu pocas pn)... a radsej chcu, aby to clovek poriadne vylezal a nenakazil ostatnych...

katulienkax
7. mar 2019

Inac to je choré cele takze ak je clovek chorý tak sup do prace nakaziť celu firmu. Ano je pravda ze seriózne firmy praveze k pn priplácajú do 100% platu.

katulienkax
7. mar 2019

@lubik87 ked máš male deti školopovinné a potrebuješ vykrit všetky možné a nemožne prazdniňy neviem ci si môžes vyminat dovolenku na choroby

lubik87
7. mar 2019

@katulienkax má dve škôlkar a skolacka tiež.ma ženu ;) a rodinu takže bez problémov to zvládne s dovolenkami a nadcasmi 🙂 spraví za týždeň 1 deň nadčas vyrataj si koľko má voľna 🙂

majka99999
8. mar 2019

@katulienkax asi ma na to zenu, k lekarom u nas chodim len ja. 😀 Muz bol asi 3x.