Nárok na dovolenku pri polovičnom úväzku

12. jún 2023

Viete poradit ak robim 4hod denne, mam normalne narok na dovolenka/pn./ocr ci paragraf?
a je normalne ze mam v zmluve vedenu zmluvu netto na hodinu a nie celkovu sumu brutto za mesiac? ( napr. 5 eur / hod) pocet hodin denne: 4 hod.
dakujem

tosomja
12. jún 2023

Budeš mať normálne dovolenku a paragraf ako keby si robila na plný úväzok. Ale samozrejme vypočítaný (platovo) podľa mzdy ktorú máš v zmluve.
A áno, je to normálne, že máš v zmluve mzdové podmienky na hodiny, nie na mesiac. Keďže niektorý mesiac je dlhý, iný kratší. Koľko odrobiš, toľko zaplatia. Nikde sa nedáva mesačná mzda. Ale hodinová

autor
12. jún 2023

@tosomja predtym som robila v korporate dlhe roky teraz som u zivnostnika, preto som si nebola ista.
ked som tento rok este nerobila, mozem si hned v 1 mzde ziadat DB na dieta, kedze manzel nepobera? dakujem

tosomja
12. jún 2023

Nech si dá ten, kto má vyšší príjem. Ale áno, môžeš aj ty.

maris5
12. jún 2023

DB by bolo idealne keby poberal ten kto ma vyssiu mzdu. Vyska DB sa odvija aj od vysky mzdy. Avsak, ak by si tie peniaze za DB inak nevidela, tak si ich daj na seba.

autor
12. jún 2023

@tosomja dakujem nevedela som ze mozem hned v prvy mesiac.

autor
12. jún 2023

@maris5 dakujem

veltraud
12. jún 2023

@tosomja uz som teda mala viacero zmluv, a vzdy som mala uvedenu mesacnu mzdu, bez ohladu na pocet dni v mesiaci. Popravde, este som sa nestretla s hodinovou, okrem brigady a strednej...