Nárok na dovolenku pri maródke

e_s_p_r_i_t
23. máj 2017

Ahojte. Chcem sa s Vami poradit ohladom dovolenky. Od 6.9.2016 som zamestnana na skrateny pracovny pomer...tyzdenny prac. cas cca 33,5 hod uz po odratani prestavok....v januari sme boli z prace doma do 8. V robote mi dali 4 dni dovolenky na ktoru som vlastne este nemala narok kedze dovolenku od septembra 2016 som si vycerpala.(za to ostali ze vraj pokutu). Od 31.3. do 19.4. Som marodila a od zajtra marodim s hnisavou anginou opat....max vsak do 31.5. Dnes som dostala pasku a tam mi svieti stale 0 dni dovolenky....ako sa to pocita ....ked som v marci marodila jeden den tak to uz nemam narok na dovolenku?....17.7.ideme na dovolenku a ja vlastne neviem ci neaku budem mat...docitala som sa ze zakazdych 21 odpr. dni vznika narok ale ci aj u mna ked mam skrateny pc. Poradte prosim dakujrm

sissy27
23. máj 2017

@e_s_p_r_i_t tu to máš pekne rozpísané a vieš si podľa toho aj vypočítať, na koľko dní dovolenky máš nárok pri skrátenom prac. úväzku...
https://podnikam.webnoviny.sk/vypocet-naroku-na...
ale teda PN na to nemá žiadny vplyv

e_s_p_r_i_t
autor
23. máj 2017

@sissy27 dakujem....tiez robim 5 dni v tyzdni takze ak dobre pocitam tak do buducna...v paske za 6 mesiac by som mala mat narok na 10 -4 co mi dali v januari....takze 6 dni...cize urcite to neovplyvnuje ta pn? Prepac chcem to mat len na 100% overene lebo moja sefka je spekulantka a mzdy jej robi 71 rocna matka takze si vsetko musim preverovat.....ak je to tak ako vravis tak mi dava aj teraz zle tu dovolenku ked za april mam stale 0.

sissy27
23. máj 2017

@e_s_p_r_i_t nejako divne to počítaš... vo firme si od jesene 2016, čiže od januára máš nárok na 20 dní dovolenky (alebo ak si staršia ako 33 rokov tak na 25 dní)... čiže na páske by si mala mať 16 dní ako zostatok dovolenky...
to čo ty vidíš ako "0" nie je náhodou položka "čerpaná dovolenka" ?
A v žiadnom prípade ti nemôže ubrať z nároku na dovolenku kvôli PN ani zo žiadneho iného dôvodu - kým si nečerpáš dovolenku, tak ti z nej nemá prečo ubudnúť.

e_s_p_r_i_t
autor
23. máj 2017

@sissy27 ked sa vratim z pn tak im to otrieskam o hlavu....na paske mam takto: narok: 4, kratenie 0, cerpanie -4, zvysok dovolenky 0

sissy27
23. máj 2017

@e_s_p_r_i_t a zmluvu máš na dobu neurčitú?

e_s_p_r_i_t
autor
24. máj 2017

@sissy27 ano na dobu neurcitu, predtym som mala u nej klasicky pp na 40 hod. Tyzdenne a teraz ten skrateny to je jediny rozdiel

majusqa77
24. máj 2017

dovolenka sa krati za prvych 100 neodpracovanych pracovnych dni v kalendarnom roku o jednu 12tinu, za kazdych dalsich 21 dni o dalsiu. tu sa berie PN, OCR, rodicovska dovolenka