Poradi niekto kolko dni dovolenky mozem vycerpat od zaciatku kalendarneho roku este pred nastupom na matersku, ak doteraz som mala narok na 25 dni, na matersku by som mala ist v polovici maja.
@gpatkanova ahoj, dovolenka by sa ti nemala krátiť, mala by si mať nárok na 25dní, ale pre istotu sa opýtaj ešte v práci...
mne personalistka povedala, že mám riadny nárok na plnú dovolenku, žiadnu alikvótnu časť.. ale každú dovolenku ti musí schváliť zamestnávateľ, takže je na mieste informovať sa priamo u neho 🙂
@gpatkanova Ahoj. Na toto viem odpoveď určite, nakoľko som si to nedávno zisťovala (bola som tehotná). Ak odpracuješ v roku kedy nastupuješ na materskú min. 60 dní, tak máš nárok na vyčerpanie celej dovolenky za daný kalendárny rok + samozrejme ak si si prenášala starú dovolenku, tak i tú. Je pravda, že ti ju však musí schváliť zamestnávateľ, no ak ju neschváli tak je povinný ti ju preplatiť 🙂
@anetkalv Ahoj. Pracovný pomer ti plynie i na PN, čiže nárok na dovolenku sa nemení. Pokiaľ ostaneš na PN až do nástupu na MD, tak sú tri možnosti. Buď ti zamestnávateľ dovolenku preplatí pred nástupom na ňu, tj v poslednej výplate, vyčerpáš ju keď budeš prestupovať z MD na RD alebo si ju necháš a vyčerpáš ju po ukončení RD 🙂
@evittam A vy ma nemusíte osočovať, nakoľko nezavadzam! Len pre Vašu informáciu, tak táto situácia sa týkala aj mňa a uvádzam len info od firemnej účtovníčky. Ak je zamestnávateľ OCHOTNY, tak ju môže i preplatiť.
Ja som potratila, čiže som sa vrátila do prace, no dohoda bola, že nakolko si nič nevycerpam, tak mi väčšiu časť zamestnávateľ preplatí a zvyšok si vyčerpám pri prechode z MD na RD. Takže ide len o postoj zamestnávateľa.
@evittam ahoj viem ze je to starsia diskusia ale skusim sa opytat 😊 postrehla som ze casto poskytujes zenam cenne rady 🙂 Chcem sa opytat ci mam narok na nejaku dovolenku pocas trvania MD Takze ja som po ukonceni jedej rodicovskej nastupila naspat do prace 1.1.2016 v polovici juna som uz bola na PN - rizikove tehotenstvo,v sept. som prerusila PN cerpala zvysok dovolenky za rok 2016 a pocas dovolenky som uzavrela este jednu prac. zmluvu na dobu urcitu s inym zamestnavatelom do 31.12.2016 kvoly vyssej materskej,po vycerpani dovolenky u stareho zamestmavatela som znova isla na PN a cca 8.1.2017 som nastupila na MD.Dna 7.2.2020 dovrsi dcerka 3 roky a ja by som chcela ukoncit prac. pomer dohodou pretoze mi nevyhovuje prac. doba kvoly detom a chcem od 1.3. poziadat o podporu,taktiez by som sa chcela dopracovat k nejakej vyssej sume tak preto rozmyslam ze nastupim na 1 den,cisto teoreticky a k 9.2.dam vypoved aby sa mi obnovilo poistenie, a ak mam narok na nejaku dovolenku tak si ju dam v ten den 8.2. vyplatit a tak by som mala mat vyssi vymeriavaci zaklad.Alebosa mylim?A este jedna dolezita otazka mozem poberat podporu a zaroven opatrovatelsky prispevok pretoze sa staram o stryka?Vopred dakujem aspon za precitanie 😉