Nárok na dovolenku a materská

dominika2887
25. mar 2015

Ahojte žienky, potrebujem poradiť... Som zamestnaná v štátnej správe na dobu určitú do 29.2.2016, teraz mám ešte jeden deň starej dovolenky + 25 dní novej na tento rok. Na materskú nastupujem 23.4.2015, plánujem si vziať predtým 9 dní dovolenky, čiže mi zostane nárok ešte na 17 dní po ukončení materskej dovolenky??? Môžem tieto dni vyčerpať potom a následne vybavovať rodičovský? Alebo budem mať nárok len na alikvótnu časť dovolenky? Koľko to bude? Ďakujem za info.
Dominika

majusqa77
25. mar 2015

MD sa pre ucely vypoctu dovolenky povazuje za odpracovanu dobu. takze by si mala mat narok na celu dovolenku

ivetlo
25. mar 2015

@dominika2887 Najlepšie máš zbehnúť za účtovníčkou a s tou sa dohodnúť čo s tou dovolenkou. @majusqa77 má pravdu, mala by si mať nárok na celých 25 dní. A je aj pravda, že si tú dovolenku môžeš vybrať po ukončení MD. A až po vyčerpaní dovolenky nastúpiš na rodičovskú dovolenku. Všetko je o dohode. Lepšie máš sa teraz informovať.

dominika2887
autor
25. mar 2015

@ivetlo to je jednoduché a najlepšie riešenie informovať sa u mzdárky, háčik je v tom, že tá naša vie o tom asi toľko čo ja, robí to krátko, preto si zisťujem, čo a ako, aby som jej to vedela vysvetliť