Nárok na dovolenku

ci
4. jan 2022

Prosim vás rozumie sa niekto vecí ohľadom nároku na dovolenku? Totiž 31.12. 2018 som nastúpila na MD tým pádom mám odrobeny celý rok 2018 okrem teda toho jedného dňa. Moja otázka je,či mi v januári 2019 vznikla dovolenka. Dnes som bola v práci ohľadom čerpania keďže som znovu tehotná a povedali mi že dovolenku nemám aj keď na výplatnej páske tá dovolenka je.

chadkroeger
4. jan 2022

@ci odkedy ste bola zamestnaná? a dokedy ste brali materskú?

ci
autor
4. jan 2022

@chadkroeger zamestnaná som od roku 2013 a materskú som mala do augusta už neviem presne dátum.

zalka
4. jan 2022

@ci za rok 2019 ti patrí celá dovolenka,
MD sa berie ako výkon práce, ... dovolenka sa kráti až za dni na RD alebo PN , a dovolenka sa kráti len za ten rok kedy vznikla. Podľa dátumu nástupu na MD ti patrí celoročná dovolenka za rok 2019 a nebude sa krátiť o nič, lebo na RD si bola menej ako 100 pracovných dní a sviatkov pripadajúcich na pracovné dni.

ci
autor
4. jan 2022

@zalka no mne v práci povedali že nemam žiadnu dovolenku 🙄 mne išlo len o to,že nebudem mať retazovy,tak som to chcela vyriešiť tak,že si zoberem pár dní dovolenky a pôjdem na PN. A teraz neviem čo mám robiť,ako sa dohadam,keďže ja som bola v tom,že tu dovolenku mám a na páske ju mám tiež

zalka
4. jan 2022

@ci https://www.ip.gov.sk/narok-na-dovolenku-v-suvi... pošli toto zamestnávateľovi, s otázkou, že týka sa to síce učiteľov ale zákonník práce platí pre všetkých a jediný rozdiel je v počte dní dovolenky . A že nemáš problém požiadať o vyjadrenie inšpektorát práce.

ci
autor
4. jan 2022

@zalka normálne nechápem jak môžu povedať že nemám keď mám. Keby to bol jeden deň čert to ber ale 20?! Vedia že do roboty ísť nemozem kvôli malej tak som to chcela takto vyriešiť a oni ma odbiju. Tak ďakujem moc skočím tam ešte raz a už sa nenechám.

zalka
4. jan 2022

@ci kludne to vytlač, alebo im pošli ... alebo povedz mzdárke nech si info overí na IP, oni odpovedajú na dotazy.

ci
autor
4. jan 2022

@zalka ďakujem teda určite tam pôjdem ešte raz. Nechcela som si moc vyskakovať keďže nevedela som presne jak to je ale teraz už viem.

chadkroeger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz