Ahojte, robila som cez agenturu v jednej firme od novembra 2022, od 8.1. som mala 4dni dovolenky, a zostalo mi 17dni, ta co mi naskocila nova v januari. Od 15.1. som bola pn, a 22.4. som podala vypoved, vo februari, v marci aj v aprili mi chodila paska s tymi 17dnami dovolenky. A dnes mi prisla a uz 0dni. Nemala som narok aspon na nejake 4-5dni dovolenky aj tak?
Čiže ty si tento rok pracovala iba do 7.1., potom si čerpala 4 dni dovolenky a od 15.1. si už bola na PN? Tak kedy ti mal vzniknúť nárok? Nárok vzniká, ak odpracuješ aspoň 60 dní v roku. Tebe naskočila vo výplatnej páske dovolenka, lebo naskočí ako predpoklad, že toto vznikne ak budeš pracovať. Ale ty si nepracovala, takže ten nárok nemáš.
@monika_63 v tomto prípade má @melanta pravdu. V januári ti nemalo čo naskočiť pre skutočný nárok v počte 17 dní. Vo februári si dostala januárovú pásku a v januárovej páske pokiaľ by si ho celý odpracovala by boli uvedené (bežne sa uvádzajú 2) údaje:
a.) predpokladaný nárok na dovolenku (v prípade ak ostaneš v PP do konca kal. roku)
b.) skutočný nárok - napr. za odprac. celý január by to boli 2 dni pri 20 dňovom nároku, 2,5 dňa pri 25 dňovom nároku.
No ty si bola od 15.1. PN - nevznikol ti nárok ani za január - tie čerpané dni dovolenky sú buď prenesená dovolenka z r. 2023 alebo ti umožnil zamestnávateľ dovolenku čerpať vopred no skončením PP si si ju nestihla "odpracovať " a teraz ti ju dokonca môže dať k preplateniu. (par. 117 ZP).
@monika_63 to je otázka na účtovníčku,kt.pásku vypracovala