Dobry den,chcela by som sa spytat...od 12.9.2012 som zamestanana na TPP na dobu neurcitu...v aprili 2013 som zistila ze som tehotna sla som na rizikove teda PN a potom na matersku,potom na rodicak,potom som bola zasa tehotna cize znova na matersku a rodicak...pracovny pomer mi stale trva...rodicovska dovolenka mi konci 31.10.2018 bola som za zamestnavatelom s ktorym sme sa zatial dohodli na ukonceni PP dohodou...mam zostatok dovolenky 33,5dna...chcem sa spytat ako postupovat aby som mala narok na max podporu...31.10 to je streda mi konci rodicak tak mam 1.11 cerpat dovolenku a k 2.11 ukoncenie PP...?ci mam dat ukoncenie PP uz k 1.11?staci mi cerpat 1-2dni dovolenky?ostatnu mi zamestnavatel
preplati...dakujem velmi pekne😊a treba ist na urad sa zaevidovat hned v den vypovede?
@miriam439 ahoj😊dakujem za odpisanie...no u nas sa robi ak vyjde smena aj sobotu aj v nedelu...ale ano 1.11 je sviatok na to som aj zabudla...takze 31.10 je ukoncenie RD takze by som cerpala dovolenku ale 4.11 je nedela... mohla by som dat vypoved asi az k 5.11 to je pondelok a vtedy ist aj na urad??
stačí keď si 2.11. budeš čerpať dovolenku a ktomu dnu 2.11. ukoncis prac. pomer dohodou. Ja som to tak mala. Dcera mala 4.8. 3 roky to bol piatok. V pondelok 7.8. som čerpala dovolenku a k tomu istemu dnu som ukoncila aj prac. pomer dohodou. V dohode som mala vypísaný dátum kedy čerpám dovolenku a ze zvyšok mi bude preplateny. Mala som najvyššiu podporu.
@evittam este som sa ta chcela spytat musi bit aj v tom skonceni PP dohodou aj napisane ze som cerpala toho 2.11 dovolenku?co mi da zamestnavatel pre socialnu poistovnu?a v ten den mi aj konci PP...lebo niekde pisala jedna pani ze ona to mala aj napisane ze ten jeden den cerpala dovolenku
@evittam a mohla by som sa este spytat...toho 31.10 mi konci rodicak...dovolenku si chcem cerpat 2.11 a na ten den dam aj ukoncenie PP dodohou...lenze ma napadali ze u nas sa robi aj sviatok vikend a toho 1.11 co som mala nastupit co dat na ten den???ked je to este sviatok a na ten den sa mi dovolenka nevztahuje...mam si dat normalne volno akoze nemam smenu?a na toho druheho cerpat dovolenku teda
@puska36 Vies čo nemám naozaj čas dookola pisat to iste. Zariad sa ako chces. Napíš si na tu online poradňu. Radu som ti dala. A 8.5.bude asi tazko cerpat dovolenku, je to štátny sviatok. PP ak skonci dohodou k 9.5.tak konci po smene cize bud pojde do práce alebo bude cerpat dovolenku. Ak nechce cerpat dovolenku musi PP skoncit k 8.5.Neviem co je na tom take nepochopitelne. Ak neveríš mojim informaciam chod inam. Nemam preco s tebou strácať cas. Su tu ine co mi vdacia za max.podporu ci MD.
@puska36 Osobnú skúsenosť nemám, ale čo tu v diskusiách radili baby, tak treba vyčerpať 1-2 dni dovolenky. Keďže 1.11. je štátny sviatok, tak tam zrejme sa ti dovolenka nebude rátať (neviem ako máte u vás v práci rozvrhnuty pracovné smeny, tak ťa len upozorňujem, aby si sa na tomto nepopalila).
Ja by som si dala dovolenku, potom je víkend, takže ukončenie PP by som do dohody dala na 4.11. a 5.11. by som šla na UP.