Náplň práce všeobecného účtovníka

aniss257
6. feb 2023

Ahojte, pracujte niekto na tejto pozícii? Najlepšie asi co sa týka školstva. Ak áno, tak by ma zaujímalo čo to obnáša.

gemerka17
6. feb 2023

Ak budeš na tej pozícii len ty, tak si hlavný účtovník a celá agenda je len na tebe. Ak je ešte niekto nad tebou tak si uctovnicky poskok - nahadzovac dokladov.

aniss257
autor
6. feb 2023

@gemerka17 mali by tam byt nado mnou ešte dve ekonomky.... takze tuto pozíciu zvládne aj začiatočník?

gemerka17
6. feb 2023

@aniss257 základy ovládať treba, ale ak budú ekonomky fajn, tak ti všetko ukážu. Budeš im pripravovať veci, aby to oni mohli cele dať dokopy. V podstate si junior účtovník.

aniss257
autor
9. feb 2023

@gemerka17 tu je viac požiadaviek 🙂

gemerka17
9. feb 2023

@aniss257 však bud to vieš alebo nie. Načo sa hlásis na poziciu o ktorej nemáš ani paru ?

aniss257
autor
9. feb 2023

@gemerka17 pretoze, vzdelanie nato mám.. akurát prax nemám, preto ma zaujíma co to cele obnáša a či je to až take náročné

kvetinka75
9. feb 2023

@aniss257 kým nevyskúšaš nezistíš. Naučiť sa dá všetko. Niektoré veci sa v škole nenaučíš, pretože určité firmy - poisťovne, školy , banky, majú svoj systém a musia ti ho vysvetliť. Ak robíš napr. mzdy, tam by si mala vedieť čo a ako. Komunikácia s úradmi... to ti teiž poukazujú čo kde majú. Je iba na tebe ako rýchlo sa zapracuješ.

aniss257
autor
9. feb 2023

@kvetinka75 Pravdepodobne je to asi len príprava podkladov pre ekonomky

gemerka17
9. feb 2023

@aniss257 obchodna akademia ti nijako nepomôže. O praxi vieš veľké prd. Avšak ak si šikovná a mysli ti to, tak sa dokážeš rýchlo zorientovať a naučíš sa. Choď vyskúšať a uvidíš, čo to obnasa.

kvetinka75
9. feb 2023

@aniss257 veď skús. Máš skúšobnú dobu, keď ti to nebude vyhovovať, tak odídeš. A vysvetliť a ukázať náplň práce ti musia . Ty predsa nevieš na ktorom PC čo je, v ktorom šanone, čo je, aký majú systém práce. Kde je aký program.... A niekde začať musíš. Nikde nenájdeš prácu že prídeš a hneď sama všetko robíš. Čo firma to iný systém. Zaučiť ťa musia všade

aniss257
autor
10. feb 2023

@kvetinka75 mám možnosť ísť na jeden deň sa oboznámiť s tou prácou 🙂

loginexistuje
10. feb 2023

to vyzera na uctovanie a aj mzdy poznas tie programy robila si s nimi ? robila si mzdy ?
plus uctovanie majetku

a samozrejme zmluvy faktury a objednavky

monica25
10. feb 2023

@aniss257 neboj sa a chod si to vyskúšať, program sa naucis ,system ma kazda firma iny
Robim nieco podobne
Faktúracia,dochadzky, komunikaciu s úradmi cez pripravu podkladov k uctovnictvu nasej hlavnej účtovnícke
Robim úhrady,zmluvy...neboj chod do toho prax ziskas ,zaucis sa
Nenchaj sa tu znechutiť
Tu skoro kazda vsade bola všetko vedela hned ako prvy šanon v novej praci otvorila

kvetinka75
11. feb 2023

@aniss257 urcite chod