Dobry deň, mam otázku je mojou povinnosťou žehliť pracovne šaty veducej sk. kuchyne. Napr. každý pondelok ma požiada o vyzehlenie svojho oblečenia, je mojou povinnosťou nosiť jej tašky do auta, je mojou povinnosťou nosiť obedy(uplatok) sestricke k lekarovi na konci pracovnej doby??? Ďakujem
@mariaveronikag to asi ani nemyslite vážne čo sme sa dohodli..... ešte raz..... pokiaľ viem, je to odev ktory si pripravíte doma aby ste mala v com v pondelok ráno pracovať, či?...... tašky do auta, je nákup alebo niečo iné, sukromne, vlastné!..... obed ako uplatok sestricke ktorá ju vezme na vyšetrenie k lekarovi skôr..... pracovna náplň sa tyka kuchyne a pripravy jedál
nerozumiem celkom, ona od Vás chce, aby ste jej žehlili v pondelok v práci veci, ktoré má na sebe? Či Vám z domu donesie pokrčené a máte vyžehliť? To sú od veci požiadavky toto.
@mariaveronikag po vikende z domu donesie pokrčené pracovné oblečenie nech jej ho vyzehlim aby si to mohla obliecť, každý pondelok!
tak Vás riadne využíva...čo iné na to povedať! Predpokladám, že ste od nej mladšia a tak si dovoľuje a možno doteraz nemala žiadnu " pomocnú kuchárku" a tak si s Vami robí, čo chce. Porozpravať sa s ňou a medzitým si hľadať inú prácu...lebo keď sa ozvete, spokojná asi nebude. Alebo jej to vyžehliť...
@anonym24516 a čo tak povedat jej Nie! Toto nemáte v náplni práce a robiť to nebudete.. Robí si z Vás otroka a slúžku.. Ste pomocná sila v kuchyni a nie jej osobná slúžka..
@anonym24516 neviem co chces pocut ale teda ano, robi si z teba sluzku a vyzaduje cinnosti, ktore ocividne nemas v pracovnej zmluve 🤷♀️ takze nie, toto nie si povinna robit ale je teraz na tebe ako si to s nou vykomunikujes..
má Vás ako súkromnú slúžku, treba si povedať svoje, to ako v robote máte žehliacu dosku a žehličku????
@mariaveronikag veď to teraz v pondelok som odmietla! povedala som, ze nech teraz poprosí niekoho iného, nikto sa nenasiel z ďalších 4... kolegyna povedala, ze bojujem za seba.... ale čakám útoky a neviem čoho bude schopná, proste bude z toho konflikt, ale už nepovolím..... samozrejme sa hneď sťažovala hlavnej, ze som ju zaskočila
@zuzubb007 áno mame, pre pripad ak by ste za cely víkend nestihla doma vyžehliť
@anonym24516 ccc...povedzte hlavnej, že aj ona Vás zaskočila svojimi požiadavkami. A kým ste tam neboli, kto jej žehlil? A už keby som bola pri tej hlavnej spomenula by som aj odvoz obeda po pracovnej dobe a nosenie tašiek...Treba si urobiť poriadok na začiatku, lebo potom skončíte tak, že Vám tie veci začne nosiť už v piatok na vypratie.
a "normálnu prácu" Vám dáva ako? Veľa? Lebo aj to, že ak si myslí, že máte veľa času, tak Vám dáva "svoje"...neviem..len uvažujem
@anonym24516 Pracovná náplň je opis toho čo máte robiť, aké sú vaše povinnosti a kompetencie v pracovnom čase, ktorý máte tiež uvedený v pracovnej zmluve. Prečítaj si ju poriadne a tam nájdeš odpoveď - ak tam máš uvedené tieto činnosti, tak to od teba môže vyžadovať. Veď keď bude od teba chcieť doručenie obeda sestričke, tak jej povedz, že kuriérske služby nemáš v náplni práce.
to riesis stale v tej istej praci ako si pisala v oktobri ? https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/pomocny-sila-v-kuchyni-alebo-upratovacka/
@loginexistuje áno
@mariaveronikag práca sa stiha tak normálne...... dáva to iba mne.... aj to je normálne?
@anonym24516 tak preco odtial neodides ked ti stale nieco nevyhovuje na com sa dohodnete
@loginexistuje ale na tomto sme sa nedohodli, najprv som to robila ze aaaa poprosila, dobry skutok budem mať..... ale vidim, ze stale padá iba moje meno a žiadnu inu o to nepoziada
zehlenie pracovneho odevu moze byt sucastou tvojej prace preco nie
ak nechces to robit tak jej povedz ze nebudes a hotovo
ale nemuslim si ze tam potom dlho vydrzis
@loginexistuje iba mojej práce?
@anonym24516 odpoveď je nie. Nemáš to v zmluve. Podľa komentov odpoveď vieš,tak to takto formuluj aj nadriadenej.
@anonym24516 no urcite by som nejakej trube ,co si na tebe honi ego zehlila ,boze co mas 5? Nie a hotovo...Mimochodom uz vidim tak tretiu temu o praci v jedalnach,ale co si tam tie zeny dokazu stvarat,na zaplakanie
a v zmluve máte čo? Čo Vám povedali pred tým, než ste nastúpili do práce?