Ahojte, vedeli by ste mi podrobnejšie rozpísať, ako vyzerá váš deň na pozícii Office manager, resp. Project manager? Ide o niečo medzi tým, alebo skôr zlúčenie funkcií v softvérovej firme v BA. Predstavu mám, ale či reálnu, to neviem :D Páči sa vám táto práca? Aké sú plusy, mínusy? Ak sa podelíte o plat v hrubom a mesto, budem rada. Ďakujem
Nevím, mne dôjdu tieto pozície diametrálne odlišne a ak sa to niekde spája dokopy tak budes podľa mňa riešiť všetko, co sa nechce ostatným resp je pre nich “pod úroveň”
Office manažér je sekretárka, nie? A projekt manažér to co píše @egonsk
@13uzivatelka11 presne tak
este doplnim, ze sekretarka vo vyzname - ma na starosti postu, nejake obcerstvenie, obsluhuje telefon, objednava kancelarske potreby...
Office manager a project manager v jednom? To je čo za amatérsku spoločnosť? Office manager je sekretárka, asistentka. Project manager je človek, ktorý riadi projekt (nie, nie je to teamleader) - potrebuje mať zručnosti z oblasti controllingu, reportingu, pracuje s analýzami, štatistikami, musí rozumieť problematike projektu a samozrejme, potrebuje mať manažérske zručnosti, aby vedel riadiť celý tím, ktorý na projekte pracuje. Takže tieto dve pozície ani náhodou nie je možné spojiť do jednej. Takže ide o nejaký paškvil, ktorý vytvorili amatéri.
tak toto je sekretarka, ktora zaroven robi projektovy manazment :D
Nemôže sekretárka robiť projektový manažment. Nemá na to štipku kompetencie. Pošli link na pozíciu. Nebude to projektový manažment, bude to niečo, čo vo firme nazvali project manager, hoci to s tou pozíciou a s riadením projektu nemá nič spoločné.
majitel vravi, ze ta osoba, co na tejto pozicii maju, ma toho vela, prerasta jej to cez hlavu a necudujem sa.. hladaju teda posilu.. ja som som pracovala externe, cize sekretarku by som nerobila.. skor ten project management..
cize sekretarka, ktora uvari kolegom kavicku, ked im na rannej porade bude preplachovat zaludok za meskajuce terminy a absentujuce reporty? To nafasuje okrem kavomatu aj prehanadlo a v ramci porady moze zahlasit - "ti, ktori si nesplnili od poslednej porady svoje ciele, odporucam rulku toaletaku a rychly krok, lebo v tej vybornej kabe mali prekvapko" ... ci ako? 😁
cakala by som skopr tu sekretarsku pracu - nieco v style - prines-podaj-skoc na postu-uvar kavu-obvolaj zakaznikov
Z toho, či píšeš 13:07 je zrejmé, že ide o menšiu firmu, kde majú pozície a procesy nastavené veľmi amatérsky. Tu je ťažko radiť. Určite nejde o pozíciu project managera v skutočnom zmysle slova. Takže tu ťažko radiť. Musíš si ty povedať, či to vyskúšaš. Zrejme to bude práca "dievča pre všetko".
Nebude to skor office mamager a project assistant? Ze budes asistovat projektovemu manazerovi? - vytvarat meetingy, zapisovat meeting minutes, updatovat to do listy, jednoduchy reporting a pod.?
@nafka0483 no povodne to bola ponuka na project management, ale pocas pohovoru tu slecnu na danej pozicii oznacovali ako offcie manager.. ale teda ma na starosti asi hlavne to reportovanie, budgeting, schedules.. pretoze v tej firme su okrem majitelov asi vsetci externi pracovnici na zivnost, cize tam realne nikto nesedi, len je to kontaktne miesto pre klientov..
Pripada mi to ako dve diametralne rozdielne pozicie
Office manager je len fancy nazov pre sekretarku, projektak riesi realne projekty pre klientov
Takze mala firma, dievca pre vsetko a nazvu to "honosne" project manager 😅
@nafka0483
@vanilkovazmrzka
@nyusika
@melanta
@egonsk ano, je to mensia firma, ziadny korporat, asi 15 ludi. Bratislava. Aky je podla vas adekvatny plat na tuto poziciu?
Podla mna viac ako 2000 ti nedaju, aj to som mozno prestrelila
Nevies povedat plat ked sama vlastne nevies napln prace 🤷♀️ Spominas pohovor - cize co presne by si mala robit? Kolko ponukli?
Ako pisali vyssie. Office manazerka je sekretárka a projekt manažér je z môjho pohladu už vysoko odborna pozicia. Ja som aj absolvovala dvojdňový kurz projektového manažmentu, okrem vysokej skoly, ktorú mám ukončenú v oblasti manažmentu, a to sme sli len po povrchu. Toto nemôže robit človek bez odbornych znalosti z oblasti riadenia projektov, veď ani nepoznáš systémy. Musis mat niekoľko silnych zručnosti ako byt analyticky typ, ale musis vediet aj leadovať. Ja osobne by som sa na tuto pozíciu neprihlásila, lebo nemam odbornu kvalifikáciu, ktorá sa zdá, že je niekolkonasobne vyššia ako tvoja (toto bez urazky)🙂, ale to aj preto, že sčasti viem, čo to obnasa.
Toto su tak diametralne odlisne pozicie, ze sklbit do jednoho je podla mna nemozne za 8 hodin denne na plny uvazok. Ak sa jedna o projektovy management, tak mas s tym nejake skusenosti? Ja to su rozne kurzy, skolenia. Spominas v dalsich prispevkoch, ze mas robit office managerku podla pohovorou, co je sekretarka, nic viac a nic menej.
@tramtada31 ja mam praveze skusenosti s projektovym manazmentom, ale nie s office manazmentom, preto ma zaskocilo, ked tu pani/slecnu nazyvali office manazerkou. Dufala som, ze tu najdem niekoho, kto pracuje na obdobnej pozii. A takisto, som z ineho kraja, preto ma zaujimali platy v BA, kedze tam ma spolocnost sidlo.
Office manager je uplne bezna profesia, je to lepsi nazov pre klasicku asistentku alebo sekretarku. Ma na starosti kancelarske prace a veci suvisiace s danou kancelariou/firmou. Mas tam evidenciu posty, meetingy, dokumenty co treba poslat, vytvorit, objednavanie ci uz obcerstvenia alebo ked treba hygienicke potreby, niekde dozeras aj na cistotu priestorov celkovo. Kavu varit nemusis, nie vsade to pozaduju mimo meetingov s klientami. A co sa tyka platu, tak tato pozicia nie je ziadnom hviezdne ohodnotena. Skor sa platy asistentky pohybuju nizsie, aj ked v ramci BA. Cize toto ma od projektoveho managementu na mile daleko. A ze je to BA nic neznamena. V inzerate je mimochodom povinne uz par rokov uvadzat aj nastupny plat.
@muchotrafka298 tak oni mi plat povedali, ich predstavu.. ale ja mam svoju :D
Kolko ti povedali a aku mas predstavu?
Budes kazdodenne mitingovat a dookola tiesit tie iste problemy vyplivajuce z manageovania ludi, ktori bud maju na haku, alebo precenili svoje schopnosti a nechcu si to priznat, takze voci nadriadenim budes ako bleskozvod a generator optimistickych vizii, iked budes vediet, ze hnile zaklady neudrzia ani smetiak, nieto ten projekt.