Napätie v práci kvôli môjho tehotenstvu

9. okt 2023

Ahojte,
keďže som nastúpila na PN kvôli silným nevoľnostiam, musela som to oznámiť v práci - sme malá firma. Môj nadriadený sa veľmi tešil, gratuloval, a že je za nás veľmi rád..
Horšie to zobrali moje dve kolegyne (jednej umrel dospelý syn, a druhá otehotnieť nemôže).
Boli sme dobré kolegyne, chodili na masáže, na obedy.. Vídavali sme sa cez víkendy a sviatky.
Od oznámenia (už to je týždeň) sa mi samé od seba neozvali. Ja som im volala len tak, že ako sa majú, a že sa teším keď sa vrátim do práce, ale len ma odbili že majú toho teraz veľa (naznačili že kvôli mne, lebo musia za mňa robiť moje veci) a že mám radšej napísať správu.. Taktiež som sa ponúkla že ak viem niečo na diaľku urobiť, tak môžem, nech mi pošlú ak niečo také je - tej jednej reakcia ? - Tu sa robí len v kancelárii, a nie na home office..
Nikdy na mňa takéto neboli. Hoc viem že je asi pre ňe ťažké sa so mnou tešiť, kvôli ich nespracovaným veciam, tak tomu aj tak nerozumiem, že sa nedokážu ani trochu pretvarovať že sa so mnou tešia !!! :( Možno ich aj hnevá, že ma majiteľ / šéf tak podporuje a teší sa spolu so mnou.
Normálne premýšľam že zostanem PN dlhšie ako som mala v pláne, pretože pri predstave že mi tam budú robiť denne takéto peklo, mi je smutno...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
9. okt 2023

Tak si zistila ze to neboli kamošky ale len kolegyne...bohuzial. Tak k tomu treba pristupovať, sustred sa teraz len na seba a bábätko.

domka222
9. okt 2023

Akože aké peklo ti robia? Myslím, že keby si mala popri svojej robiť ešte aj ďalšiu prácu, tiež by si nebola nadšená

gejb
9. okt 2023

@domka222 je precitlivela z tehotenskych hormónov... mali predtým nadštandardné vzťahy, taká zmena v spravani by zasiahla aj mňa...je to pochopiteľné ze to človeka zamrzí a vníma to citlivo.
Aj keď ano, peklo vypadá inac 😄

beata_ra
9. okt 2023

Z toho si nic nerob. Niekedy sa vztahy na pracovisku takto bohuzial vyvinu, no aspon ti to ukaze, ake to boli kamosky. Ale toto nie je peklo, to by som az tak nenazyvala. Prejde ta to neboj a bude dobre

viestta
9. okt 2023

Ake peklo?
A preco by sa mali s tebou tesit? Staci ak ti dopraju, vytesovat sa nemusia, obzvlast ak ich postihlo to co ich postihlo. Maj trochu empatie aj ty k nim.

autor
9. okt 2023

@domka222 Ja som mala pred pol rokom ešte úplne inú pozíciu, potom sa zavrela prevádzka kde som pracovala a presunula som sa priamo do firmy - kde si ma možno majiteľ nechal aj z ľútosti, to už neviem... Začala som pracovať priamo vo firme a áno, ubudlo im z práce pretože som robila časť ja, a teraz sa vrátili opäť do svojich kolají, ako to bolo dlhé roky pred pol rokom.

autor
9. okt 2023

@viestta pretože sme spolu prežívali všetko, choroby, svadby, radosti aj starosti. a zrazu obrovská zmena správania..

autor
9. okt 2023

@beata_ra ďakujem, verím že sa to časom utrasie....:(

autor
9. okt 2023

@monsterablue áno, máš pravdu, že to je intímna záležitosť a nemala by som mať nejaké očakávania z reakcií okolia...

domka222
9. okt 2023

Však ale žiadne peklo ti nerobia. To,že sú s tebou málo v kontakte je peklo? Alebo to,že s tebou nekričia od radosti,že si tehotná? Asi to ti vadí najviac

autor
9. okt 2023

@gejb budem sa sústrediť na seba a na maličké, ďakujem :(
určite v tom hrajú hru aj hormóny.. a aj partnera to zobralo, keďže ich dôverne pozná a tiež si myslel, že sa budú tešiť. ani jemu sa neozvali ich partnerovia, predtým aspoň raz za týždeň na pivo:D

janka_266
9. okt 2023

Týždeň ste na pnke a čakáte, že vám koľkokrát do dňa budú volať kolegyne? 😃tiež keby mi vyvolávala kolegyňa, že ako sa teší, keď sa vráti do prace, aby nám pomohla, pričom je veľká šanca, že sa vrátite až po rodičovskej…..by mi teda na nálade nepridávalo 😃

autor
9. okt 2023

@domka222 prekáža mi že sa zmenilo totálne ich správanie. Nevadí že sa netešia, nech sa netešia keď mi to neprajú, s tým nič neurobím.. ale sú dospelé a stále sme kolegyne, tak by som očakávala že tie vzťahy budú fungovať ako predtým...

autor
9. okt 2023

@janka_266 predtým sme volávali každý deň, aj po práci, aj cez víkendy, aj cez choroby, proste celé roky v kontakte. preto ma tá zmena zarazila....

0silvia0
9. okt 2023

tak ony dve sa spojili spolu (nemajú deti, majú viac práce) vo svojich problémoch a na teba sa pozerajú zvrchu, kašli na to, nejako sa to utrasie a aspoň ukázali svoju pravú tvár.

viestta
9. okt 2023

Preco si namyslas, ze ti to nepraju? Zas neprehanaj. Tyzden marodujes, maju dost roboty. Nemusia sa s tebou vykecavat. Ine je hodit rec ked ste spolu v jednej miestnosti, ine je ked nie ste spolu. A ako ste boli cele roky v kontakte, ked s nimi robis len pol roka?

mamina7070
9. okt 2023

tak mozno si myslis ze si sa proste len tak hodila na pn ked mas este chut tolko vyvolavat a im sa hromadi robota

za mna prehanas a mas privelke ocakavania

domka222
9. okt 2023

Ako vieš, že ti neprajú? Si týždeň doma a robíš z toho tragédiu. Možno majú toho teraz fakt veľa + majú nervy ,že im pribudla tvoja práca. Je to pochopiteľné

viestta
9. okt 2023

Este pridam, ze tie nevolnosti asi nebudu ziadna tragedia, vsak? Ja ked som marodovala s tehotenskym zvracanim, moja jedina starost bola, ci mam po ruke lavor, a ci tie dva hlty caju v sebe udrzim aspon 5 minut, nic ine ma nezaujimalo.

autor
9. okt 2023

@viestta ja som mala kanceláriu na prevádzke, ktorú som spolu s nimi zakladala pred pár rokmi, pri nástupe do práce. už to je 6 rokov. kanceláriu som mala na prevádzke, ale samozrejme sme denne komunikovali, mali porady, stretávali sa vo firme či na prevádzke..po práci, cez víkendy, atď..
A nevoľnosti sú dosť zlé :D ráno som bola na infúzii tak sa mi teraz uľavilo, inak chodím každé 2-3 dni do nemocnice.

anjelicek26
9. okt 2023

Ja neviem ja ludi na PN neotravujem kazdodennymi telefonatmi,viem,ze je im zle. A to bez ohladu na vsetko ostatne. Neinterpretuj do toho privela.

hylary
9. okt 2023

Niekto mi raz povedal že do práce sa chodí pracovať a nie hľadať si kamarátky... asi na tom niečo bude

viestta
9. okt 2023

Tak sa sustred na seba, na svoje nenarodene dieta a kolegyne vypusti z hlavy. Nemusis im ani vyvolavat, necakaj, ze ti budu volat ony. Ked sa vratis do prace, tak budes pokracovat tam kde si skoncila. Alebo aj nebudes pokracovat a nevratis sa skor ako o par rokov.

anetka34
9. okt 2023

@viestta No inak toto som aj ja takto mala, ani vodu som neudržala nieto jedlo. Nemala som chuť s nikým telefonovať ani nikoho vidieť, tak mi bolo zle.
Tiež som prešla po dlhom čase na iné oddelenie vrámci práce a zistila som, že som konečne po dlhom snažení tehotná. A reakcia kolegýň: Či som to spravila naschvál, že som akurát teraz otehotnela a či sa neviem trošku prekonať, tehotenstvo nie je choroba.

domka222
9. okt 2023

@viestta aj mne keď bolo zle pri tehotenstve jediné, čo som potrebovala bol záchod a nie telefón a MK. Sa nečudujem, že sa s ňou nebavia,ak tvrdí, že jej je strašne zle,ale stíha ešte aj vyvolávať a trepať a im tam stojí aj jej robota

stanulienkat
9. okt 2023

Mozno su nasrate, ze musia za teba makat.

jankalukasova
9. okt 2023

"Nikdy na mňa takéto neboli. Hoc viem že je asi pre ňe ťažké sa so mnou tešiť, kvôli ich nespracovaným veciam, tak tomu aj tak nerozumiem, že sa nedokážu ani trochu pretvarovať že sa so mnou tešia !!!"

Fakt sa majú pretvarovať, že sa tešia? S tým by si bola spokojná? 🤨

autor
9. okt 2023

@domka222 ozvala som sa im lebo ich mám rada a chcela som vedieť ako sa majú, a či môžem na diaľku neajko pomôcť, keď mám dobré chvíle - chodím na infúzie a vždy sa mi potom uľaví.
@stanulienkat môžu si nájsť niekoho iného, to už nie je moja starosť :D

doriiis
9. okt 2023

To je tak,keď si niekto z kolegov urobí kamarátov.Nikdy ale nikdy netreba miešať súkromie a prácu.Je to chyba.
Nerobia ti žiadne peklo,len žijú a pracujú ďalej.Su nastvate možno,že musia makať za troch.Prestan tak všetko prežívať a pochop,že nie každý príbeh sa točí okolo teba