Ahojte, hľadam niekoho, kto trénuje ľudí vo fitku. V budúcnosti by som tiež chcela pracovať v tejto oblasti, a zaujíma ma pár otázok.
Co ja viem, tak moja trenerka si robila Komplet vzdelanie, myslim 3 roky a nasledne dalsie dva. Robi trenerku cca 10 rokov. Dalsi trener ( mojho muza), ten tiez 5 rokov vysoka skola v tejto oblasti. Potom rozne kurzy k tomu. Obaja pripravuju ludi aj na sutaze. Plus trenerka so robila dalsie roky nutricnej poradkyne ( tiez dva roky ). Za mna je to pomerne narocne, ked sa tomu naozaj chces kvalifikovane venovat
Odporúčam vysokoškolské vzdelanie trénerstvo, aspoň bakalára, potom dopĺňať rôznym štúdiom v oblasti výživy a iného. Žiadny kurz ťa nenaučí dôkladne poznať telo, organizmus, psychiku, diagnostiku, poruchy pohybového systému. Kurzami budeš iba teoretik o niečo lepší ako laik. Odporúčam nájsť si v okolí vzdelaného trénera a ísť za ním na pokec. Určite ti dá dobre rady a pohľad vzdelaného profíka.
Ahoj, aj ja som si nedávno urobila kurz a mám zopár otázok, plus ďalšie kurzy, ktoré chcem absolvovať, tak mi daj vedieť, ak by si chcela pokecať