Ahojte žienky mám problém ktorý je celkom veľký a začínam byt zufala ale možno mi dodáte nádej že nie som jediná.
Ide o to že si chcem nájsť prácu ale problémom je zrejme životopis. Mám ho celkom prázdny mám tam len školy a žiadne pracovne skúsenosti. Chodila som na výšku a počas nej som nechodila na brigády ( nič oficiálne čo by som tam mohla uviesť) a po jej skončení mi nastali zdravotne problémy počas toho ako som bola vedená na úrade som bola na PN v tom čase som si prácu nehľadala
Takze teraz keď si ju hľadám môj životopis je kratučký je tam len škola a urad, je niekto kto to mal podobne?
Som zufala keď si každý deň pozerám pracovne inzeráty a je to iba samé IT čo nerozumiem už samotnému názvu potom interaty čo vyzerajú sľubne a zrazu požiadavka na maďarsky jazyk expert a podobne.
Popravde ani ničím nevynikam jazyk sme na výške už nemali čiže moja úroveň zostala niekde zo strednej ( ani som veľmi necestovala zeby som si ho vycibrila) a neviem pracovať ani s excelom nemám zameranie ekonomické takze s ním sme tiež nepracovali
Dnes keby sa vrátim v čase tak aj študujem niečo iné ale každý z nás v živote pochybí pykať za to nebudem snáď navždy
Ja by som si spravila kurzy, napr. cez úrad práce. Aspoň počítačový, lebo pracovať napr. v exceli, to je už dnes taký základ, čo vyžadujú už naozaj všade
S vyskou? Vsak v com je problem? Absolventov v tvojom odbore zoberu a zaucia...
Podľa mňa by si sa mala teraz zamerať na niečo kde nepotrebuješ predošlé skúsenosti a zaucia ta- predavačka napríklad alebo možno skúsiť gastro, čašníčku. Vo voľnom čase sa skús trošku dovzdelavat, či už práca s Pc alebo jazyk. Už si sa dávno mohla niečomu takému venovať aj počas PN..
A co mas vystudovane? Sikovna a kreativna nie si? Zaplatit si kurzy maderoterapie, riasy atd? Pecenie? Absolventsku prax si nemala? Niekde na urade si potom nechaju mozno sikovneho absolventa
Ved mas vysku, tak nieco si studovala. A len tak mimochodom, 90% ludi co robia s Excelom vedia len dobre googlit.
Hladaj si nieco v odbore a popritom sa nieco uc a ak chces nieco mimo svoj odbor, tak smelo do toho.
@sisa_s práve na take kurzy potrebujem tiež peniaze čiže najskôr musím pracovať. Urad take kurzy nepreplatí ktoré by slúžili na podnikateľské účely tomu uplne chápem
@rebrambora keď si čítam pracovne inzeráty aké majú požiadavky veľakrát už len samotným pojmom nerozumiem lebo som sa s nimi nestretla a potom neviem či som ja taká neschopná že všetci to vedia len ja nie alebo je to len inzerát a v realite to vyzerá inak
ja to mam podobne, brigady na VS som trochu sice mal ale to ani neuvadzam v CV sa neda ratat. Je to tazke bez skusenosti si najst (pokial nebyvas v BA a okoli asi). Vela ludi pozera hlavne na skusenosti ale nie az tak napriklad ze ci je clovek spolahlivy, potom si vyberu niekoho skuseneho a ten im po chvili utecie lebo najde nieco lepsie. A teda ozaj dost zalezi na VS aky mas odbor. Tiez by ma to zaujimalo ze co mas teda vystudovane. Ja tiez kebyze viem co bude tak si dam iny odbor ale cas nevratime.
V prvom rade, koľko máš rokov? Koľko si nepracovala z dôvodu zdravotných problémov? Angličtina na stredoškolskej B2 alebo iný jazyk sú bežne úplne ok, veď nejdeš robiť tlmočníctvo a prekladateľstvo. Excel základy máš? Vo xy prípadoch ti stačia, plus ako píšu vyššie, veľa funkcií si vieš nájsť obratom na internete. Čo máš vyštudované? Čo by tie neoficiálne brigády? Myslíš, že niekto bude kontrolovať, že či si tam reálne robila?
Akým pojmom nerozumieš? uveď príklady, sú tu rôzne ženy, veľa z nás robilo aj v HR, vieme ti dať tipy
@rebrambora práveže v odbore by som pracovať asi nechcela. Teraz mi každý napíše načo som to teda študovala a poviem rovno že bavilo ma to ale neskôr som si uvedomila že nie nebude to ono tam vonku čo by som chcela robiť ale výšku som už dokončila keď som bola niekde v polovici nechcela som zase ďalšie roky mrhať inou výškou a pracovať ako 30 ročná. Holt zdravie ma prekvapilo prišli nejaké operácie teraz som už ok ale aj tak si prídem že som veľa zameškala a mám z toho pomaly depresie že už všetci pracujú a ja ešte nie
Ale je mi jasne že ak sa teraz zamestnám ako predavačka do budúcna ak by som aj chcela predsa len skončiť v odbore už ma asi nikto nevezme keď budem mat viac rokov a skúsenosti ako predavačka
To by si asi vela ludi povedalo ze by studovalo nieco ine. Ja som v zivote nerobila v obore. Netreba sa lutovat. Najst uplne pracu bude asi tazsie ale do roka mozes byt uplne inde aj si sikovna. Ozyvaj sa aj na take ktore su pod tvoju kvalifikaciu.
Prvú prácu som si našla až ako 24 ročná, s dvoma deťmi 😅🤷🏼♀️, takže dá sa. Netreba si hneď predstavovať, že budeš guvernérom planéty. Treba vziať aj upratovačku, čašníčku, len nech niečo zarobíš, aby si mohla robiť to, čo chceš. Pozri miestne skupiny na fb, neraz sú ponuky práce len tam, lebo za inzerciu na portáloch treba platiť.
Ja som si popri rodičaku robila kurzy, čo sa nakoniec vyplatilo, našla som si prácu v odbore, ktorý som robiť chcela. Na margo jazykov, tie si vieš zlepšiť napríklad aj pozeraním seriálom a čítaním kníh v danom jazyku, čo je celkom lacná záležitosť. A veľa kurzov je dostupných zadarmo na YouTube.
Mojim ,,snom,, by bola práca z domu jednak som dosť introvert ale aj mám na to dobre podmienky ( ticho kľud ) a viem že by som do takej práce dala všetko. Som dosť dobrá v písaní čiže komunikácia v mailoch, nejaký zákaznícky chat ale aj telefonovanie by mi nerobilo problém. Keby sa este jednalo o niečo čo mi je blízke ( napríklad práca pre obchod s oblečením Alebo kozmetika atd ) tak by ma to veľmi bavilo a robila by som aj viac než by bolo potrebné 😃 taku prácu ale zohnať mi príde až nemozne hlavne keď nie som z veľkého mesta kde sa tieto firmy sústredia. Taká alza notino atd práca na zakaznickom chate by ma veľmi bavila. Lenže keď im pošlem tento môj životopis rovno ho zametu pod koberec
Ty si ideš svoje, neviem či má význam ešte niečo radiť
@sima338 skoro 2 roky po skončení výšky som na úrade. S tou angličtinou- viem si prečítať preložiť horšie je to s rozprávaním mám akýsi blok. Viem aj že veľa ľudí v životopise klame a keď vedia povedať 5 slov po anglicky už si dajú že pokročilý. Ja sa aj dosť podcenujem a vždy radšej poviem menej než viem len aby som potom nebola nejaká zaskočená že sa odo mna bude chcieť niečo čo možno nezvládnem. Čiže možno na tom ani nie som tak zle ako si len myslím že ini sú lepšie.. keď vidím v nejakom inzeráte ako požadujú cudzí jazyk hneď si predstavujem že v ňom budem musieť každý deň komunikovať a pritom možno ho ani často nevyužívajú
@blondinka95 nerozumiem čo konkrétne ?
Zatiaľ si neodpovedala ani na jednu otázku čo ti tu ženy položili.
Keď chceš pracovať na zákazníckej linke, reagovala si na about you? Mesiac/dva dozadu bol toho plný kôň, profesie atď. ako hľadali ľudí na zákaznícke chaty
@janai1 nestíham odpovedať všetkým možno som niektoré prehliadla. Študovala som humanitne smery áno vždy som to tak cítila že týmto smerom sa chcem uberať ale ku posledku som to už tak nevidela.
Na About You som posielala žiadosti dokonca s motivačným listom už asi 5x a vždy bez odpovede. Dokonca dnes som poslala znova 😀majú tam toho zrejme veľa ale nedostala som ani odpoved žeby som nevyhovovala. Pritom požiadavky splnam, ta práca by ma aj bavila ale problém je ssi zrejme presne v tých skúsenostiach
@janai1 vždy tam je uvedená ta istá kontaktná osoba a nie je tam ani telefón žeby som rovno zavolala prečo nespĺňam požiadavky.
Si introvert a chces robit zakaznicku linku/call centrum? Ved to je nocna mora pre introvertov 😀
aky konkretne odbor v tych humanitnych smeroch? Ja som mal tiez odbory v tejto oblasti. Ked nechces konkretne to verejne pisat, tak napis do spravy. A s tou anglictinou, no to chce len prax trochu ked si neveris s hovorenim a tak. S tymto ja zase problem nemam. Mal som dost praxe v zahranici a s cudzincami. V dnesnej dobe ja bezne pozeravam filmy/serialy v AJ bez tituliek.
Nechapem co riesis nejaky zakaznicky chat.
Uz nikdy nebudes mat lepsiu prilezitost pracovat v tom co si studovala. Ak teraz zacnes riesit taketo prace pre absolventov zakladnej skoly tak sa k tomu uz nevratis.
Máš VŠ, anglicky nevieš, žiadny jazyk nevieš, excel neovládaš, väčšine inzerátov nerozumieš ani čo tam píšu. Čo si robila tie 2 roky doma na PN? Prečo sa doma neučíš jazyk, excel, word, power point? Dnes také veci ovládajú stredoškoláci. VŠ absolventi hovoria plynulo anglicky. Tvoj problém nie je chýbajúca prax. Tvoj problém je, že nič nevieš. Máš VŠ ale pôsobíš komunikačne ako absolvent základnej školy. A chcela by si prácu z domu. Na prácu z domu musíš niečo vedieť. Ja mám niekoľko administratívnych pozícií ročne v ponuke, ale všade je potrebná angličtina na excelentnej úrovni a väčšinou ešte jeden jazyk a vždy je potrebná skvelá práca s počítačom a bežnými programami ako je napr. excel. A to sú veci, ktoré sa vieš naučiť aj sama. Inak môžeš ísť robiť prácu, na ktorú nepotrebuješ ani maturitu. Napíš mi správu, pošlem ti na seba mail a pošleš mi tam CV, pozriem ti ho. Ale základ je, začni sa učiť veci, ktoré dnes ovládajú absolventi SŠ a ty ako absolvent VŠ ich neovládaš.
@hiro je potrebné si uvedomiť, že niektorí absolventi VŠ majú zručnosti na menej kvalifikovanú prácu ako niektorí maturanti. Súčasní absolvent VŠ, ktorí neovláda AJ, excel a nerozumie väčšine inzerátov nebude kandidát, ktorý si môže vyberať. Takže buď začne dole a vypracuje sa, alebo si najprv musí zdokonaliť zručnosti a potom hľadať prácu.
Opravujem *absolvent, ktorý nie ktorí
@sisa_s možno ako pre ktorých, ja som písala že toto pre mna problém nie je. Písanie milujem vo voľnom čase som pisavala články atd vyjadrovať sa viem dobre aj hlas mám vraj príjemný ale som introvert a vedela by som sa na takúto prácu viac sústrediť doma ako niekde v centrále kde bude okolo mna x dalších ľudí. Myslím že toto je celkom normálne 😊 aj skúšky v škole som preferovala písomne v ktorých som excelovala
@melanta možno je problém aj v tom že sa podcenujem. Keďže som ešte nepracovala neviem posúdiť moju úroveň týchto veci v porovnani s inými. Môžem porovnať jedine školu- boli spolužiaci ktorí toho vedeli menej aj výsledky o tom hovorili ale pôsobili sebavedomejšie ako keby v tom boli doma. Ja zase naopak. Určite nemám angličtinu excelentnú ale možno by som v kolektíve nebola na tom najhorsie. Chápem ak sú pozície kde je cudzí jazyk naozaj na dennej báze ale sú isto aj prace kde sa využíva minimálne. Už len učiteľky v škole koľkokrát nevedeli ani s pc narábať. A isto mali v požiadavkách aj nejaké zručnosti s prácou na pc. Preto neviem veľakrát ci sa môžem na nejakú pozíciu hlásiť aby potom nepozerali čo tam hľadám alebo by som to možno zvladla.
Preto ani netuzim po nejakej veľkej kariére celkom by mi stačilo mat stabilnú dlhodobú prácu, nie som typ čo vymýšľa. Napríklad aj na tých zákazníckych linkách ako som spomínala si nemyslím že budú volať iba zahraniční klienti a ak občas sa pritrafí aj taký, to by som snáď zvladla
Akú máš VŠ a koľko máš rokov?