Zostal tu niekto doma s nahradou mzdy pretoze v tehotenstve im neumoznili upravit prac.dobu? Aj vam dal zamestnavatel nejaky papier?a jak sa pocita ta nahrada mzdy to je nejaky priemer z mojeho platu?😅🙏dskujem
@draik pracujem u ZSR na 13 hod smenx kazdy druhy den(nedostatok zamestnancov) , este som o nic neziadala zistujem si info ako to funguje, ale uz teraz viem ze reakcia nebude pozitivna kedze mi nechcu umoznit ist ani k lekarovi🤦🏻♀️uz som si 3x musela prehodit lekars lebo nemali zs mna nahradu…a pracovny cas mi nemozu skratit
Nezabudni, že keď ideš do poradne nemusíš dávať priepustku, zo zákona máš nárok na celý deň bez potvrdenia od lekára. 😉
@viestta Zamestnávateľ má zo zákona (§141 ods. 2, bod. 3 Zákonníka práce)odo dňa oznámenia o tehotenstve povinnosť poskytnúť zamestnankyni pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.
Dokladom o vyšetreniach bude záznam v tehotenskej knižke, resp. iné potvrdenie na vyžiadanie od lekára.
@veraaq
Najskôr uveďte, čo ste žiadali, o akú prevádzku ide a aká je reakcia zamestnávateľa.