Nadčasy bez voľna

5. nov 2022

Baby môže ma zamestnávateľ nútiť pracovať celých 14 dní v kuse bez jediného dňa voľna? Blížia sa Vianoce a je veľa práce. Každý štvrtok som v práci o 2,5 hodiny dlhšie a každú druhú stredu. A teraz aj víkendy, takže mi to vychádza, že celé dva týždne nebudem mať vôbec voľno. Žiadne náhradné voľno zamestnávateľ nedáva.

janinah
5. nov 2022

Nadčasy zaplati? Ako nuti? Revolver pri hlave?

viestta
5. nov 2022

Náhradné voľno dat nemusí ak nadcasy zaplatí. Na voľno máš po odoracovani 8 dní (ak sa nemýlim) nárok zo Zákonníka prave

autor
5. nov 2022

@janinah Vyhadzov

autor
5. nov 2022

@viestta No a práve na to mi povedal, že oni to majú vo firme inak.

janinah
5. nov 2022

Vyhazov? Verím,že si intenzívne hľadáš inú prácu...

viestta
5. nov 2022

Zákonník práce platí pre všetkých zamestnancov aj zamestnávateľov. Nie sú žiadni zamestnávatelia, pre ktorých by neplatil. Môžeš podať anonymný podnet na prešetrenie na Inšpektoráte práce.

martina2ve
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. nov 2022

@janinah Áno hľadám. Je vo firme viac vecí, kde nerešpektujú zákonník práce.

autor
5. nov 2022

@viestta Ďakujem, samozrejme toto viem. Povedala som šéfke, že zákonník práce hovorí jasne. Ona na to, že "ale u nás to funguje inak".

viestta
5. nov 2022

Tak sa príde pozrieť Inšpektorát práce pozrieť prečo to funguje ináč.

zmrzlinka2021
5. nov 2022

Tak nech ťa vyhodí. Mňa by to vôbec netrápilo

spadnutaslivka
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 jasné 😀 lebo ľudia žijú zo vzduchu a platia účty kamienkami nájdenými na ulici... nie každý si môže dovoliť len tak prísť o prácu. Jasné, ak sú tam hentaké podmienky, fakt by som sa rýchlo obzerala po niečom inom, ale chápem, ak to niekto nemá také ľahké. A tipujem, že keď to tu autorka rieši, asi si nemôže len tak dovoliť prísť o prácu...

autor
5. nov 2022

@spadnutaslivka Mňa skôr zaráža tá drzosť, porušujú zákonník práce a ešte sú arogantní. Nechápem to, ale vydierať sa nenechám. Mám teraz v novembri preventívnu prehliadku u zubára, musím si to nadrobiť. Nadčasy a žiadne voľno...pritom zákonník hovorí inak.

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@spadnutaslivka
Ak si zamestnavatel nevazi a pristupuje ku mne ako k polodebilovi (pre nas zakonik neplati znamena - ty si hovno), tak ma strati.

Pride o kvalitneho cloveka - o mna.

Ja kebyze sa tak spravam k svojim ludom, uz si mozem robit vsetko sama. Clovek co pozna svoju hodnotu a vazi si seba, svoju rodinu a zdravie, nikdy nedovoli, aby niekto takto s nim zaobechadzal

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@autorka

Odmietni pracovat dni, kedy je to v rozpore so zakonnikom prace.

Od lekara prines papier "péčko"

Ty sama sa musis o seba vediet postarat.

autor
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 Ona mi to nechce uznať, že si to musím nadrobiť. Inak samozrejme už premýšľam nad Inšpektorátom práce, len to bude slovo proti slovu.

autor
5. nov 2022

Ani stravné lístky nemám v zmluve uvedené, takže keď ma vyhodia alebo sama odídem, nedajú mi ich.

andrea78
5. nov 2022

Slovo proti slovu? Ved mas ako dokaz vyplatnu pasku. Pritomnost na pracovisku sa tiez da preukazat (kniha prichodov a odchodov, prechod vratnicou , v krsjnom pripade urobit si na tajnasa foto na pracovisku, ak uz fakt ine nemate, neviem kde pracujes). Len musis premyslat krok dopredu a zabezpecit si dokazy ku svojmu tvrdeniu, ak by uz prislo ku tomu, ze slovo proti slovu.

mogaa
6. nov 2022

no na tvojom mieste sa hodím na PN a hľadám inú prácu.....

vroni
6. nov 2022

Prečo by to malo byt slovo proti slovu? Upozorni debila, pardon, zamestnávateľa, písomne, že som bola u lekara a je to zle bo výplatnej páske, upozorni, že som nemala voľno, dochádzkový list nesedí, proste píšem, píšem, píšem. A už to nie je slovo proti slovu.

zuzo82
6. nov 2022

Na paragraf máš zo zákona právo.7dní na seba,7dní doprovod