Nadčasy

1. máj 2023

Ahojte, kolko hodin nadcasov problizne za tyzden odrobite?
Ja mam za tento tyzden realne nadrobene 3 pracovne dni. A tie predchadzajuce tyzdne to bolo podobne.

Zaujima ma, ci je to normalne aj inde v dnesnej dobe alebo len robim zle a da sa najst nieco, kde sa pracuje v normalnych casoch bez nadrabania.
Casto tu citam staznosti uciteliek na to, ze rodicia nechavaju deti od rana do vecera v skolke, ze na ne nemyslia a ze aj ony maju pracu od do, no uprimne to inak ani urobit neviem, aby tam od rana do vecera realne neboli. Velmi ma to mrzi, lebo ako matka zanedbavam domacnost, na ktoru jednoducho nemam cas a upratujem max 1-2x do tyzdna. Detom sa venujem len, ked je cas a v case chorob s nimi doma ostava manzel.

Idealne, keby napisu mamicky deti, ktorych deti este chodia do skolok. A napisu aj kde robia. Myslim, ze mi to pomoze hladat v spravnej oblasti.

colsami
1. máj 2023

Za tyzden nadrobene 3 pracovne dni. Takze miesto 40hodinovy tyzden mas 64 hodinovy? Aku pracu mas?

asocial
1. máj 2023

to kolko hodin ostavas v praci? Lebo 3 pracovne dni sa mi zda byt pritiahnute za vlasy. To by si kazdy den musela byt v praci takmer 13 hodin, ak spravne takto narychlo ratam..

sissy27
1. máj 2023

Kedze nadcasy nemam v zmluve a teda ich nemam ani zaplatene, tak odchadzam po 8,5 hod prec. Vynimocne ak naozaj treba, tak spravim firme laskavost a potiahnem dlhsie, ale urcite nie viac ako 5 hod za mesiac. Na mne nestoji a nepada statny rozpocet, na tebe tiez urcite nie, tak si utried priority.

bucko555
1. máj 2023

Robila som v jednote nadcasy stále potom to nechceli platiť, mala keď bola chorá bol s ňou muž.....mala nastúpiť do prvej triedy povedala som si dosť a odišla odtial

domkakvet
1. máj 2023

Ja nadčasy nerobím a ani by som nerobila, jednoducho by som to odmietla, ak vynimocne treba ostat dlhsie, tak ano, ale inak nie a uz vobec nie kazdy tyzden.

euka210
1. máj 2023

Pokial to nie je statna sfera ci praca na smeny, kde sa dlhsie neda ostat, tak praveze mam skusenost a aj od inych pocuvam, ze firmy pocitaju s nadcasmi a beru ich ako samozrejmost.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaeli
1. máj 2023

Takže máš super príplatky alebo kopu náhradného voľna.. určite to za to stojí - byť v robote každý týždeň vyše 60 hodín 😉 ak nie, nechápem prečo to robíš. Kde máš deti? to sa s nimi celý deň nevidíš, keď si v priemere denne v robote takmer 13 hodín?

luuubik
1. máj 2023

Absolutny nonsens. Tak, ako v kazdom vztahu, aj v tom pracovnom plati, ze si k tebe dovolia len tolko, kolko im dovolis ty. Zadarmo (kedze z toho, co pises mam pocit, ze to ani nepreplacaju ani si nevyberas volno) davas praci to najcennejsie, co mas - svoj cas, svoje nervy, svoju zivotnu energiu. Akolkovek si pracu vazim, kazdy normalny clovek by ju mal mat v hodnotovom rebricku daleko za svojim zdravim, za svojou rodinou a dusevnou pohodou. Tri dni nadcasu za tyzden (!!!) - abnormalne vela. Nechapem, co ta v takej praci este moze drzat - bud po riadnom pracovnom case koncim dostojne ako clovek - nie tahat do umoru ako mulica - alebo maju moju vypoved na stole. Za hentakou otrocinou by som nebanovala ani sekundu. Jedine teda, ak by bol zakladny plat od 10.000 € vyssie.

lenka.25
2. máj 2023

Mňa by veľmi zaujímalo , čo robíš a či sa ti to aspoň finančne oplatí .
Ja niekedy ostanem v práci dlhšie , ale len preto, že mám toho veľa a potrebujem si niečo dotiahnuť . Potom sú dni, kedy idem skôr domov, lebo nemám do čoho pichnúť , takže sa mi to tak nejako kompenzuje . Ale aby mi deti od rána do večera bývali v škole , tak to by som nebola ochotná , ani za neviem aké finančné ohodnotenie .
Môj muž pravidelne v práci dlhšie , ale má to aj dobre finančne ohodnotené

zmrzlinka2021
2. máj 2023

Mesačne mám nadčas do 3 hodín. Viac nie, keďže žijeme aktívne a všetko stiham

vevapeto
2. máj 2023

Ak nechceš nadčasy , tak určite nechoď do zdravotníctva, tam mávajú kolegyne bežne 40 hodín/mesiac. U nás všetko preplácajú.

marca12
2. máj 2023

Za tento mesiac vela,ale my sme plateni od vykonu. Takze,ak mam velke a surne zakazky,tak musim robit aj doma po pracovnej dobe. Robim na pc,takze sa to da. V byvalej praci som neostavala ani minutu nadcas,kedze by som to nemala zaplatene,takisto som si nenosila pracu domov,lebo nam to nepreplatili. V sucasnej praci je to ine. Viem,ze ak potiahnem nadcas,prejavi sa mi to na vyplate.

titla
2. máj 2023

Nerobim nadcasy. Nemam ich preplatene (s vynimkou skuzobnej cesty, tie mam minimalne), takze ak je to surne dorabam radsej po veceroch doma, ale z prace idem skor, aby som vybrala dieta zo skolky. Ja mam flexibilnu pracovnu dobu, takze bezne som niektore dni v praci 11 hod, ine 6 hod. Zavisi od toho, ako sa s muzom dohodneme, kto ide po dieta v ten den.