U nás vo firme si vianočný večierok organizujeme sami zamestnanci v spoločných priestoroch. V dostatočnom predstihu boli pozvané všetky oddelenia s tým ze teda platí sa 20€ za osobu na catering a alkohol...vyzbieralo sa nás 30ludi s tým ze teda ostatní na večierok neprídu. Okey nevadí to by bolo v poriadku keby ďalších 20ludi z firmy nepríde "len tak pozrieť na hodinku" na jedno pivno, na 2pohare vínka na trosku kapustnice a reznik...my sme objednali Catering pre 30 ľudí q toto dopadlo tak ze večierok sa ešte ani poriadne nerozhodol a už nebolo čo jesť q piť lebo s +20ludmi (ktorý ani nezaplatili) "len na chvilu" nik neratal normálne ma to rozčarovalo aj viac mojich kolegov...mam chuť im tam ešte v pondelok dodatocne vylepit obálku nech prispejú spätne aspoň po 5e..
Ale ved ten čo bol zodpovedný za vydávanie jedla, pitia mal mať zoznam, kto si zaplatil. Prečo im dal niekto jest? A áno, vylepte oznam, kto si nezaplatil vopred, ale prišiel a jedol, nech to preplatí. Kto vie koľkí prídu… aspoň vieš s kým pracuješ.
Problem bol ten, ze ste to mali vo firme a boli tam vpusteni aj ludia, co nezaplatili a neboli na "guest liste" . Nemali ste ich tam vobec pustit, pretoze toto je typicky slovenske - nezaplatim, pridem "na chvilku posediet" a nakoniec ludia, co zaplatili nemaju co jest ani pit. Co je trapas a pruser obrovsky. Lebo oni zaplatili a nemali nic. Za mna Ti nezaplatia dodatocne nic. Druhykrat to ries inym sposobom, mimo firmy a kto nebude na zozname, nebude vpusteni na akciu.
Určite by som pýtala a rozhodne nie 5€ ale apson polovicu. Spýtaj sa ich ci im nebolo trápne sa prísť obcerstvit a zabaviť na účet kolegov, keď on sám sa vyjadril ze nepríde
Nie je to od nich pekne ale ja by som to uz asi neriesila. Lebo ako pisu dievcata vyssie, ako to bolo zorganizovane, ked tam pustali aj ludi mimo zoznamu? Nabuduce by som to poriesila lepsie, dodatocne by som uz asi kaslala na to.
Kokos, hanba by ma fackovala, takto sa dovaliť na večierok, ktorý som si nezaplatila a nechať si to zaplatiť inými....
Nie, nepýtala by som od nich peniaze. Zachovali sa ako sedláci, ktorí sa prišli zadarmo najesť a napiť. Ale chyba je to toho, kto to organizoval. Ten mal zabezpečiť, že na akciu sa dostanú iba tí, ktorí platili.
a ty budeš vedieť, kto presne sa zúčastnil na tom večierku?
Financie by som už neriešila, nezbierala to spätne, lebo čo s tými peniazmi? Budeš to vracať tým, ktorí zaplatili? Ja osobne by som o to nestála, príde mi to ako zbytočné dusno už teraz... Ak ste boli rozčarovaní, mali ste to riešiť hneď na mieste a daných ľudí upozorniť.... Zobrala by som z toho poučenie do budúcna a organizovala v podniku, kde sa len tak hocikto nedorúti, dôvod by som zdôraznila v pozvánke budúci rok...
@melanta Mal tam byť niekto a pustiť iba tých, čo zaplatili a ak by sa objavil takýto nech prispeje aspoň 10€ (a niečo dokúpiť, doobjednať). U nás vo firme aj zvykli objednať viac, že ak niekto náhodou tam príde naviac.
fuuu a kto to organizoval? to je jeho problem nemal tam tolko dalsich ludi pustit teraz budu na neho opravnene nahnevany ti co zaplatili
uz by som nezbierala zvysok ale poslala by som mail na vsetkych ze to bolo nevhodne a ze do buducna bude pristup na pozvanky aby sa to neopakovalo
Mali ste to hlavne riešiť rovno na mieste. Otočiť ľudí vo dverách a hotovo. Teraz už tie vyzbierané peniaze budu na dve veci, keď večierok bol pokazený.
Keď sa dá napísala by som mail, že do budúcna sa treba nahlásiť a zaplatiť, aby neprišlo k nedorozumeniam
Nepýtala by som už peniaze, ale poslala by som mail, že do budúcna už budú môcť prísť len nahlásení ľudia, pretože kvôli nenahláseným nebolo dosť občerstvenia.
Veď to sú malé počty, to sa predsa dalo krásne ustriehnut. My, keď máme posedenie, tak by som povedala, že pomer ľudí, ktorí idú/nejdú, je rovnaký. Rozhodne si nedovolí prísť nikto, kto nezaplatil. A ten, kto to organizuje, si to aj ošéfuje.
No zle zorganizovane. U nas sa na Vianocnu party vpustali len nahlaseni ludia. Dokonca kedze sme velka firma sa to robilo kvoli kapacite tak. ze sme si kupili za symbolicke 3 eura listok. Takto sa to nerobi, chyba organizatora
Kto bol hlavným organizátorom? Ty? Prečo ste to neriešili priamo na mieste? Organizátor mal vedieť kto zacvakal a kto nie, a ,,darmožráčov,, mal osloviť hneď ako ich prichytil pri čine. Zrejme sa s ľuďmi s ostatných oddelení poznáte. Alebo ak nie tak treba vymyslieť niečo ako vianočné náramky. Nezdalo sa mi že to robíte prvý krát
samozrejme, ze by som im poslala hromadny email a na kopiu aj zodpevednym za organizaciu. Dufam, ze budu aj fotky z vecierka, by som ich prilozila, nech ani nemusia zacat s tym, ze nic nejedli, nepili...
To co za primitiva pride na vecierok, na ktory sa neprihlasil, neprisel a ide vyzierat?
Skoncila by som s takymito vecierkami.
nie je to chyba organizátora ale tých čo tam prišli. ako to bude v budúcnosti? tí čo teraz zaplatili už nabudúce nezaplatia a ten čo organizoval, sa na celú organizáciu vykašle… ja by som tie peniaze s5-ne pýtala a dohodla by som sa s tými čo zaplatili, ako to chcú kompenzovať - či chcú peniaze alebo nejaké koláčiky na nový rok alebo dačo také…
Ano, sedlacina.
20€ je asi aj dost ak planovali ozaj len polhodku(aj ked, tu polhodku sa chceli pozerat ako ostatni jedia a piju?)
U nas sa predavali normalne vstupenky, na ktorych boli 3 listky - drink, kapustnica a este nieco. A ked si potom este chcel jest/pit, tak normalne kupit. Tak si mozu vsetci opozdenci zacvakat.
Ale boli sme velky korporat. Ak ste mensia firma, mozno by nebolo odveci aby sefstvo uvolnilo daky budget a nikto nebude ukrateny
@katica06 Určite. Nezabúdajme, že to začína už na na stužkových. "Vymetači stužkových" obídu celé mesto, tu je kamarát, tam je kamarát... Keď chce niekto, aby bola vyslovene uzavretá spoločnosť, tak sa tí kamaráti búria, veď Jano, Jožo, Eva... prídu len na chvíľku. Máš ho vidieť. Neraz sa stalo, že sa popili viac ako stužkovaní. Navyše ani nie sú vhodne oblečení. Študentom síce vadí, keď potom niečo chýba, ale zase - veď to platia rodičia. No a takto (ako u vás) to potom pokračuje. Keď sa raz niekto naučí príživníčiť, ťažko si odvyká.
Vravím ze večierok si robíme vždy my v priestoroch firmy, prístup na poschodie majú v podstate všetci čo prídu, postaviť " vratnika" ku dverám nám fakt nenapadlo...ak niekto sa vyjadril že nepríde, okey nepríde...keby takých ľudí boli 3-4 co teda prišli na hodinu pokecat zobnúť okey, ale keď sa ich tam takto otočilo 20 už to bolo cez čiaru
hneď v pondelok by mal ten kto mal na starosti financie pricupitať za kolegami a vypýtať si od nich po 10 e....
nebudúce by si to kolegovia rozmysleli či sa budú takto priživovať.
je to ich hanba..
na druhej strane som bola v tom, ze vianocne vecierky plati zamestnavatel, ale asi iba zijem vo svojej bubline 🙂
@tehulka2011 U nás to tiež platí zamestnávateľ, ale tu je evidentné že sa skladajú. Ale keď to organizuje napr jedna baba, a len ona vie kto zaplatil a kto blicoval, a tá evidentne nič neurobila, tak ostatní ani netušía, že každý druhý sa môže hanbiť. Dovolí GDPR aby boli zverejnení tí vinni ?
Samozrejme, že tu obálku by som založila a nech sa vyzbieraju. A nikto z nich sa predsa nemá čomu čudovať, prišiel, jedol, pil, tak treba aj prispieť...