Na konci zmeny mi vždy chýbajú peniaze

trubka1
20. jan 2022

Dobrý večer. Viete mi prosím poradiť? Robím s peniazmi každý deň. Poriadne aj niekoľko krát si pre rátam výdavok a na konci smeny mi vždy chýba. Co robím zle? Som z toho na nervy 😢😢😢

veronikaszabova
20. jan 2022

@trubka1
1. Zle ratas
2. Niekto ti berie z kase

petronellla87
20. jan 2022

@trubka1 a chyba nejak veľa alebo len pár drobných? Ak ti kasa neukazuje koľko máš vydať kľudne si daj vedľa pokladne kalkulačku a rátaj si na nej... Možno si len roztrzita🙂

moni73
20. jan 2022

Davnejsie som tiez robila s kasou, boli sme vzdy dvaja. Nikdy, nikdy nam kasa nesedela. Aj do plusu, aj do minusu, nikdy nie nejak vela. Nechapem dodnes.

ivkazba
20. jan 2022

Banka alebo obchod? Ak obchod aký? Potraviny či niečo, kde je menej zákazníkov? Chýbajú ti centy či desiatky eur? Okrem teba kto má prístup ku kase? V každom prípade, alternatívy sú iba 2 a to tie, ktoré spomenula Veronika.

mony232
20. jan 2022

Ak je to niekde v obchode tak to moze byt aj tym,že zle vydaš,niekto ťa zahovori a je to..

martinkatinka
20. jan 2022

Obchod, posta? Kasa ti ukazuje kolko vydat? Platia ti aj kartou?

tosomja
20. jan 2022

A platby kartou ti sedia?

janulik2008
20. jan 2022

Mne sa to rqz stalo ale z opačnej strany. Šli sme na zmrzlinu a mala som papierovú 5 eurovku. Slečny na zmrzline poznám tak mi vraví že to 10€ som jej dala, že? Hovorím, nie 5€ a ona že ježiši díky 😀

mamina0078
20. jan 2022

1.zle ratas vydavok 2.zle ratas drobne od kupujucich 3.zle ratas kolko mas na zaciatku zmeny

simca06022011
20. jan 2022

Tazko radit, ked detaily nie su 🙂 Treba si nahadzovat sumu ktoru platia a vydat kolko pokladna povie.. Zo skusenosti kedze preberam hotovost od chalanov v praci, tak byva problem aj platba kartou/hotovost = ale to zalezi od prevadzky, mne to klikaju samostatne do terminalu a do kasy a pravidelne oznacia v pokladni ze to islo v hotovosti ... a potom vecer hladaju. Raz sa stalo ze nechali odsit klienta bez platenia uplne, ze ok, dakujeme, dovidenia... a tak, ale to su uz speciality. Ale to vidno, ci chyba vyssia suma,alebo drobne...

henrietkatr
20. jan 2022

Su len dve moznosti, ktore sa ti tu viac krat opakuju. Nic ineho podla mna do uvahy nepride. Kto ma este pristup ku kase? Chybaju ti velke sumy ci?

trubka1
autor
20. jan 2022

@veronikaszabova pokladňa mi ukáže výslednú sumu ja zadám koľko mi dajú a vyskočí mi výdavok a to vydám a aj tak to nesedí

martinkatinka
20. jan 2022

@trubka1 si za pokladnou iba ty? Ako zadavas platbu kartou?

trubka1
autor
20. jan 2022

@simca06022011 presne tak to robím. Pokladna povie koľko platiť ja zadám sumu ktorú mi dajú a výdavok sa mi ukáže. Ten vydám niekoľko krát preratsm a aj tak to je zle

trubka1
autor
20. jan 2022

@martinkatinka natukam terminal potvrdím a keď vylezie blok ma to byť ukončené

trubka1
autor
20. jan 2022

@petronellla87 práveže si zadám koľko mi dajú, kasa ukáže výdavok ja to preratam, vydám a aj tak je to zle

angela85
20. jan 2022

@trubka1 po dlhšej dobe ako kukáš do kasy sa ti môžu čísla prehadzovať,aj mne sa to stáva,ale vždy sa viem včas opraviť. Vždy si dva krát skontroluj sumu na výdaj. Mne každý deň trošku ostane,ale to je tých pár centov,čo mi ľudia nechajú.

trubka1
autor
20. jan 2022

@tosomja asi áno o tých nikto nič nehovoril že to nesedí

trubka1
autor
20. jan 2022

@angela85 ja tu sumu skontrolujem aj tri krát ešte si hovorím potichu koľko mam vydať a aj tak je to zle

martinkatinka
20. jan 2022

@trubka1 a kolko ti tak chyba?

trubka1
autor
20. jan 2022

@simca06022011 poviem im koľko platia oni dajú peniaze ja nahodím výdavok preratam si ho a aj tak je to zlé

trubka1
autor
20. jan 2022

@martinkatinka dneska napr 20eur včera 14,60 a predvčerom mi sadla na chlp

trubka1
autor
20. jan 2022

@angela85 vždy si skontrolujem aj trikrát výdavok a je to zlé a keď nemám zákazníkov nekukam do obrazovky tak tomu nerozumiem

martinkatinka
20. jan 2022

@trubka1 no ked ti chyba bankovka, tak sa moze stat, ze sa zlepila.... A to ostatne, no neviem 🤷 robis v obchode??
Lebo na poste sa napriklad stalo kolegyni, ze mala vziat nejakych 12 €, ale ona ich vydala, tym padom jej chybalo 24€

trubka1
autor
20. jan 2022

@martinkatinka nie nerobím v obchode mam bankovky poukladane jedným smerom kuknem ci je len jedna tak neviem skoro každý deň doplácať sak skrachujem

petronellla87
20. jan 2022

@trubka1 kľudne to hovor nahlas zákazníkovi koľko mu vydávaš ja som to tak robila... A na začiatku zmeny si kasu ratas sama ci dostaneš naratanu?

trubka1
autor
20. jan 2022

@martinkatinka peniaze co mi dajú mam na pravej strane a výdavok si dávam do ruky a peniaze od ludi si nechám na stole kým neodidu aby si nemysleli že ich klamem

martinkatinka
20. jan 2022

@trubka1 tak a kde robis, prijimas platby, ci vydavas peniaze? Nerozumiem.....

martinkachrustikova
20. jan 2022

@trubka1 a rano si robis sama vklad? pocas dna si sama na kase? vlastna skusenost - u nas v praci nam kradla upratovacka z kasy peniaze, normalne si odsledovala kde mame schovane kluce od skriniek kam odkladame kasy, a kym bola rano sama tak nam vyberala peniaze... mali sme kazdy vlastnu kasu, vecer som si spravila uzavierku a vsetko ok, rano som si nahodila vklad ale nepreratala kasu - vsak naco, ked vcera vecer mi sedela, no a vecer na zaverecnej mi chybalo... bolo to nepravidelne a vzdy nam chybalo z inej kasy, tak nam to aj trvalo kym sme na to prisli...

poopsie
20. jan 2022

@trubka1 to je jedno akým smerom máš bankovky... Zlepit sa vždy môžu... Musíš si každú jednu suchnut medzi prstami, či je len jedna