Na čo mám nárok z dohody?

palcii
8. jan 2024

Daňové,na čo mám nárok z dohody,doplatene daňového bonusu plus úľava na ženu...

Ahojte idem riešiť daňové priznanie,len ho mám komplikované... Mám dohodu 2mesiace, polovičný úväzok 6mesiacov a tpp 4mesiace,dokopy zárobok cca 5000e...plus som bral 74e bonus na malého ale len 6mesicacov plus manželka je materskej a že mám na rok na úľavu akúsi... Nevie niekto ako zistím či mi vrátia nejaké Eura??? Či podľa čoho to vyrátať???Či budem doplácať daň? Malý narodený vo februári 23.Dakujem

nelca0510
8. jan 2024

@palcii ja odporúčam účtovníčku

lucka_ke
8. jan 2024

požiadaj posledného zamestnávateľa o Ročné zúčtovanie dane, doložíš mu Potvrdenia o zdaniteľných príjmov od ostatných zamestnávateľov, oni ti to celé spočítajú
ak manželka poberá materské na ňu ti nevznikne nárok na odpočet, lebo materská sa počíta ako jej vlastný príjem

moonlight1210
8. jan 2024

Tvoja zena nech si vypyta od zamestnavatela potvrdenie o prijme (ak stihla pred MD robit, napr. januar. Neviem, kedy nastupila.) do 5.2.2024.
Od socialky potvrdenie o poberani materskej, vyska a za ake obdobie.
Zrejme jej vysiel aj nejaky mesiac na RD, takze z UP potvrdenie o tom, kolko jej vyplatili a za ake obdobie.
Ak nahodou robila pocas MD/RD (dohoda, alebo cokolvek), tak potvrdenia o prijme od tych zamestnavtelov o prijme do 5.2.2024.

Ty si od kazdeho jedneho zamestnavatela, kde si pocas roka robil, vypytaj potvrdenie o prijme do 5.2.2024. V tych pracach, kde si si uplatnoval bonus, si skontroluj, ci je v potvrdeni uvedeny (za mesiace jednotlivo, alebo suhrnne za celu pracu) a suhlasi jeho vyska.

Ak si nemal iny prijem, len z dohod a pracovnych pomerov, tak si poziadaj ktorehokolvek z tych zamestnavatelov o Rocne zuctovanie (do 15.2.2024) a priloz vsetky tieto doklady. Mali by stacit, aby mali vsetko potrebne na vypocet.

gabika0825
8. jan 2024

@palcii Nemáš nárok skoro na nič…