Dobry den,
prosim o radu, doslova zo dna na den nam vypadla mzdova uctovnicka a zaroven personalistka vo firme (50 zamestancov, pracovala tam 20 rokov). PN bude dlhodoba, musim rychlo najst nahradu. O problematike miezd nemam ani potuchy, dostala som od majitela ulohu zavolat prihlasenu kandidatku na pohovor, som len asistentka. Samozrejme, vseobecne otazky sa viem pytat, zivotopis ma dobry, prax cez 6rokov - ale neviem ziadne otazky z odbornej oblasti na overenie jej odbornosti. Nemate prosim okruh alebo navrh na temu, ktoru by som mohla prebrat na pohovore ? Velmi pekne dakujem za radu.
My sme sa pytali napr na zmeny v zákonníku od posledného roku ( ale to bolo 2020)- tam uvidíš či sa vzdeláva, alebo je to " teta účtovníčka" ( minulý rok bola napr zmena v prispevku na sport dietata, nároku na dovolebku ľuďom s dieťaťom pod 35...). S akým systemom pracovala ( prípadne či má skúsenosti i s migraciou na iný system). Kolko miezd mala na starosti. Kolkymi rocnymi zuctovaniami si presla.
Či im systém automaticky preklapal dochádzku alebo ručne nahadzovala.
Za mna je naj zavolat pôvodnej mzdarke/ jej nadriadenému čo ju čaká ( nech jej tiež vieš niečo povedať o práci).
Ešte ma napada- či má skúsenosti aj s personalistikou ( personalistka a mzdárka sa často v malých firmách prelínajú, vo väčších zastupujú. A čo z personalistiky robila ( nové zmluvy, ukoncovanie pracovných pomerov). Ale ako hovorím, veľmi záleží ako funguje vaša firma. Keď neplánujete migráciu systému tak nepotrebuje mat takú skúsenosť a pod.
s tými otázkami by ti najlepšie pomohla vaša mzdárka, ktorá išla na PN. Ona vie najlepšie, ktoré prípady sa u vás vyskytujú, napr. zrážky, exekúcie, DDS, materská, vyrovnanie preplatkov/nedoplatkov zdravotného poistenia, príspevok na rekreáciu, finančný príspevok na stravu, dodatková dovolenka, iné mzdové výhody podľa kolektívnej zmluvy atď.
Velmi pekne dakujem, moc ste mi pomohli. Zial sucasna mzdarka nie je v dobrom stave, nemam sa od coho odrazit. Nastupkyna to bude mat tazke... vazim si pomoc
Ja som uctarka, mzdy dlhsie nerobim, ale na pohovore sa bezne dava vyratat mzda. Jednoduchy priklad napr. mesacna hruba mzda 1000 eur alebo hodinovka 5 eur + nejake nadcasy, pnka, praca vo sviatok....vyratat aj s odvodmi kam...+ by mala nieco vediet z personalistiky, prip. ak treba anglicky povedat nieco o svojej praci. A mal by to niekto vyhodnotit, kto tomu rozumie. Mozno skuste najst cez personalnu ag.
Normalne kamoš robil test z prikladov učta dajme tomu 20 otazok akoby zaučtoval jednotlive položky bolo tam 10 kandidatov, mal najlepšie vysledky na zaklade toho ho vzali
No nic ja by som ju vzala,ak tvrdi ze ma 6r.praxe tak sadne,ocekuje program a fici😅do 3m.sa s nou mozes rozlucit v skus.dobe ak nebude vyhovovat. Hlavne by ma zaujimalo ci vie komunikovat s poistovnami elektronicky,kedze je to povinne. Ja som kedysi robila mzdarku a vtedy sa este vsetky tlaciva posielali postou😅 Teraz je to take "zaujimavejsie"komunikovat cez PC😅