Mzdárky - prosba o pomoc - práca vo sviatok.

jaroe
26. sep 2019

Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom prace vo sviatok a jej preplatenia. Studujem to z kazdej strany ale uz sa len zamotavam. Takze priklad č. 1:

mesiac ma 21 pracovnych dni + 1 deň sviatok v bežný deň, zamestnanec je odmeňovany mesačnou mzdou dajme tomu 600 EUR. V danom mesiaci odpracuje sviatok, pričom za dany mesiac odpracuje celkovo 21 dni. V tomto pripade je to akoby cerpal nahradne volno za odpracovany sviatok a prinalezi mu len mesacna mzda 600 EUR bez priplatku za sviatok? Nárok na mesacnu mzdu + príplatok by mal len v prípade, ak za daný mesiac odpracuje 22 dní, vsak?

Priklad č. 2:

mesiac ma 21 pracovnych dni + 1 den sviatok v nedelu, ktorá je zároven beznym pracovnym dnom, kedy zamestnanec pracuje. Tento sviatok zamestnanec aj odpracuje. Ked mu zaplatim jeho mesacnu mzdu 600 EUR + priplatok za sviatok + príplatok za nedeľu, musí mat taktiez celkovo v danom mesiaci odpracovanych 22 dni alebo len 21?

Velmi pekne dakujem...

lenka_da
27. sep 2019

príklad č. 1: napíš konkrétnejšie, ste nepretržitá prevádzka? reštaurácia? prečo zamestnanec pracoval vo sviatok? ak sviatok pripadol na bežný pracovný deň, mal by sedieť doma a napriek tomu by mal dostať plnú mzdu 600 eur...

príklad č. 2: nedeľa nie je bežným pracovným dňom, napíš podrobnejšie prečo pracoval, aká ste prevádzka