Mzda vo verejnej správe

24. aug 2022

Ahojte, chcem sa opýtať, môj známy diaľkovo vyštudoval VS verejnú správu, má rok praxe a teraz našiel ponuku pracovať na mestskom úrade ako referent. Viete mi približne povedať aký môže mať plat. Do tých tabuliek zamestnancov vo verejnej správe sa nevyznám. Ďakujem

lucik194
24. aug 2022

tabulka je jedna vec,ale osobne ohodnotenie druha..... takze aky ma oresne plat bude vedieť len par ludi (nadriadeny, mzdarka...)

queen_mary
24. aug 2022

Referenti mozu mat tak do 900€. Osobne ohidnotenie k tomu moze byt az do 100% vysky, ale vacsinou nebyva 😀 asi zalezi aj aky okres, mesto,...

ms_green
24. aug 2022

To ti nikto presne nepovie. 😅
Robila som dva roky pre jednu výskumnú inštitúciu, ktorá spadala pod univerzitu, takže som tiež mala tabuľkovy plat. To ako čítať hentú tabuľku a na čo mám nárok som za dva roky nepochopila. A keď som sa na to pýtala nikto mi nevedel vysvetliť.
Jedna vec čo som ale pochopila je, že ty máš tabuľkový plat podľa platovej triedy a rokov praxe + osobný príplatok, ktorý môže byť do 100% tabuľkového platu. To aký reálne je, ti nikto nepovie.

dagmarovita
24. aug 2022

Tak ked studoval verejnu spravu, tak snad vie co moze cakat. 900 max v hrubom

cacianka
24. aug 2022

Všetky ponuky práce musia mať zverejnený plat.
Alebo odkaz na tabuľky, ktoré si viete vyhľadať.
Prax/ vzdelanie/ platová trieda podľa náročnosti pracovnej náplne

terina25
24. aug 2022

Kedze ma nulovu prax,tak dostane najnizsiu mzdu bez osobneho priplatku. Odhadujem v 4. Plat.triede

terina25
24. aug 2022

661,50 e v hrubom

terina25
24. aug 2022
terina25
24. aug 2022

@dagmarovita 900 eur. Dobre som sa zasmiala 👍🤣

risolino
24. aug 2022

keď nemá žiadnu prax, tak začína v 1. platovom stupni... a do triedy sa zaradí podľa toho akú prácu bude vykonávať ako referent (4 alebo 5, výnimočne 6)... osobné ohodnotenie sa zvyčajne dáva po uplynutí 3mesačnej skúšobnej doby.

mamina321
26. aug 2022

Ako píšu vyššie tak je to ťažko takto určiť, keďže je bez praxe tak len základný plat plus osobne ohodnotenie. Záleží na aké miesto sa hlási, či vysokoškolské alebo stredoškolské, ak je to stredoškolské, tak hoci ma vysokú školu, plat dostane len podľa stredoškolskej tabuľky.