Dievcata ktore robite mystery shopping... Mohli by ste mi napisat nejake info? Zaujima ma kolko casu tomu venujete, ako daleko za testom cestujete do akych typov prevadzok vas najcastejsie posielaju a tiez samozrejme kolko to hodi 🙂 Vdaka za info
@mischelin89 no najprv sa mi to zdalo zaujimave,ale zistujem ze to asi nebude nic pre mna 😀 hlavne tie banky ma odradzaju. Ale dakujem za info👍
Mozes si vyberat do coho sa zapojis a povedat nie, ak cosi konkretne robit nechces. A cakat na lepsiu ponuku 🙂
@navan ja ti zas poviem z druhej strany, pracovala som za okienkom jednej poistovne , kde ma navstivil klient, ktory mal v danej poistovni zmluvu, realne rirsil veci v zmluve, zmenu byliska myslim, ze to bolo.. no jeho spravanie mi prislo velmi podozrive, a hned som si pomyslela, ze ci nie je mystery agent . takze som sa snazila spravat viac nez profesionalne .-D samozrejme , ani nie o mesiac , k nam prislo hodnotenie, a dostala som premiu 😀 , ale skutocne to bolo zabavne, tvarit, sa, ze nic a mat podozrenie. mne to pride ako celkom zaujimava praca, najma pre nebojacnych ludi, co maju zmysel pre detail
V rámci gastronómie som to zažívala skoro dennodenne a musím povedať, že vždy som mala správne podozrenie a s kolegami sme si vymieňali dojmy 😄 Ten scenár bol skoro vždy ten istý, takže po čase nebolo ťažké ich odhaliť. Jedna dvojica si raz dokonca zabudla inštrukcie na stole 😄😄
@malasandrika ako ste zistili ze to podozrenie bolo spravne? Ako to vlastne funguje? Dostanes potom info ze vtedy a vtedy tam bol ms a takto vas vyhodnotil? Inak ta dvojica to muselo byt zabavne. Aj sa vratili ore tie podklady? 😝
@navan my na prevádzke sme museli ponúkať určité produkty (na pumpách to napríklad robia pri pokladni) taktiež bolo hodnotené usadenie a podobne, čistota, profesionalita - celá návšteva a MS sa pýtali furt tie isté otázky 😄 Chodili výsledky v percentách. Vyplňuje sa taký dotazník. Kamoška mi hovorila, že u nich raz ženská strhla percentá za hluk a pritom hodnotila diskotéku, takže je zo dosť subjektívne. Dvojica sa samozrejme nevrátila 😄
@zafir01 @malasandrika baby ja si teda neskromne myslim ze mna nikdy nikto neodhalil... :D (a mozno som len bola jedina, kto si myslel aka som nenapadna :D) ale kedze ti moji kontrolovani casto nereagovali ako by podla scenara mali, snad som nepatrila k tym, o ktorych pisete 🙂
prist s papiermi je ale riadne faux pas. A my sme na tu istu prevadzku mohli ist len s polrocnym rozostupom.
A mna to bavilo, ja som si vzdy pripravila pribeh, ked som kupovala lieky pre babatko, tak som prisla v strese ze je to prve nase, ze neviem co s teplotou a tak...vzdy som si to uzila, aspon clovek trochu uplatni svoje dramaticke sklony :D viem dokonca plakat na povel...len boh je betar a dal mi muza na ktoreho zaberaju argumenty, slzy vobec :D :D
Kazdopadne aspon vam bolo veselo a boli premie 🙂
Pracujem v banke,zazila som mystery,raz som pani odhalila...volala som jej v dohodnuty termin,kedze aj to je naplnou mojej prace a sa mi sama priznala,ale odhalila som ju hned,prezradilo ju vela veci....podla mna je to super praca pre ludi-hercov😆
ja som zažila z oboch strán, chodili nám 2x do mesiaca, nebolo ťažké odhaliť...a teraz z druhej strany, zabijem tým do 15 minút na prevádzke plus papierovanie, v priemere do 10€ na tom získam, tiež som si myslela že to bude výnosnejšie, a najmä tých zadaní nie je až tak veľa, ale tak nevadí....pošlú ti vždy presný scenár kde čo kedy a ako sa máš pýtať, pohoda...
Wuaaau to by bolo nieco pre mna 😆 kde sa viem takto "zamestnat" viete konkretne poradit baby? Diky
@barbara_lux hod si do google,je viac takych agentúr,urcite najdes
@barbara_lux nms market research napriklad 🙂
tiež ma nikdy nikto neodhalil🙂)) občas lekárne, luxusné optiky, autosalóny, poisťovne, ako kedy, ale zárobok je veľmi individuálny podľa pridelenej práce, niekedy je to pár eur mesačne, niekedy cez stovku, agentúr je viac, treba si vybrať, každá má iné množstvo klientov. Z niektorej Ti pravidelne prideľujú prácu, z niektorej raz za tri mesiace.........
Ja som MS robila. Je potrebné si naštudovať dopredu dotazník a scenár, ísť na miesto určenia a potom vyplniť dotazník. Keď si to potom prerátaš- čas strávený nad MS a odmenou, niekedy je to veľká bieda, takže som s tým sekla. Ale boli aj dobre platené vlny napr. poisťovne. Dotazník, scenár rovnaký, akurát som večer vyplňovaním dotazníka zabila kopec času. Môžeš odmietnuť úlohu, ale čím viac si budeš vyberať, tým môže byť ponúk menej. A samozrejme, že Ťa vedia odhaliť, ale je fajn keď ani jeden nedáte na sebe vedieť "že viete" a dohráte to dokonca ;) A hlavné je si uvedomiť, že hodnotíš prácu niekoho iného, tak treba k tomu pristupovať seriózne 🙂
Ja som chodila robiť mystery shopping keď som žila v Prahe. Vyberali ma skoro stále na reštaurácie, že robím dobré hodnotenia. Tam som mala stravné zadarmo (teda mi vždy vrátili peniaze), niekedy som mohla prejsť aj s mm aj 60 eur😉, ale zase som mala nadiktovane, že napr si mám objednať niečo z burgrov, alebo napr komplet menu vrátane predjedlo. To bolo fakt dobré. Ale bola som aj v banke, kupovať oblečenie v detskom obchode a pod
Ja už pomaly 10 rokov stojím na opačnej strane barikády🙂a musím povedať, že nie vždy je to objektívne hodnotenie....už sme mali aj tehotnú pani, dôchodkyňu alebo turistu či mladého rebela😀niektorí sú priehľadní ako sklo, už to z nich kričí z diaľky😀iní fakt si zaslúžia Oscara😀za marec som ja mala mysteryho...kto to bol netuším, absolútne😀len viem, že to bolo mužského pohlavia...napísal objektívne, svoje myšlienky, pocity ale aj teplotu naj predajni🙂malo to aj hlavu aj patu...neprikrášlil ani nepohoršil mi😅 budúci Dominik Dán, ale....kolegyňa čo mala za apríl mysteryho...tak dotazník bol vyplnený bez nápadu, stroho, bolo to studené ako psí čumák...ale raz bola mysterka moja kamarátka, bolo mi to nápadne ako všetko sa ma vypytuje, čo predtým nerobila😀dodnes sa tvárime obidve, že nevieme, že to vieme....😎mali sme aj mysterku na ktorú sme sa opakovane sťažovala...písala neobjektívne, neodborne, smiala sa do očí...človek bez chrbtovej kosti asi aj v realite.
Prosím vás, a táto firma je reálna?
Ipsos Mystery Shopping Tím.
Lebo tam chcú odomna aj číslo účtu a rodné číslo a to som sa len teraz registrovala.
Nechcem urobiť chybu,viete aká je teraz doba.
Ďakujem 😊
@pinchilli noooo, registrovala som sa. Vyzerá to reálne. Chodia mi na mail ponuky. Ale zatiaľ som ešte nebola. Podľa mňa je 6-8 eur málo za to že tam prídem, miniem benzín, čas, potom urobím kontrolu a potom kopec papierovačiek. To budem na nule. Keby za to bolo aspoň 20 eur, možnoooo by som uvažovala. Za 30-40 by som isto išla.
Ja som to robila kedysi, teraz robím občasne. Robím hlavne servisy aút, to je fajn ak máte preplatenú výmenu pneumatík plus pár eur navyše alebo stojí servisná prehliadka o 100 eur menej, lebo 100 eur preplatia. A to sú aj také super scenáre, normálne idete do servisu, žiadne neprirodzené vymýšľania. Potom boli fajn obchody ako Lidl, Tesco, Superzoo, kde sa človek správa ako bežný zákazník a len sa niečo opýta.
Horšie za mňa banky, predajne aút a tak. Pošlú Vás napríklad do banky v nejakej väčšej obci kde každý každého pozná, začnete sa vypytovať a tak a druhá strana vie, že mystery a vidíte ako má ten človek trému, klepú sa mu ruky a tak. Rovnako predajne aút, často má jedna firma aj x pobočiek rôznych značiek v celom kraji a majú Vás v databáze, napríklad číslo na Vás a email. A ste napríklad v Opli v Trnave a pracovník vidí, že ste boli pred pol rokom v Peugeote v Hlohovci a pred 8 mesiacmi v škode v Piešťanoch a dojde mu, že asi nie ste nejaký cvok, čo si chodí obzerať a vypytovať sa a nič nekúpi, ale že to bude mystery shopper a začne byť nervozny a mať stres a úzkosť. Takíto situácie sú mi nepríjemné a do takých projektov už radšej nejdem.
@navan. Ahoj ja uz nerobim ale robila som, hlavne lekarne, tam to bolo cca 7e za prevadzku, na mieste si pat minut, len tie vypisovacky potom. Tovar vacsinou som zaplatila, vratila postou a preplatili mi to potom. Vypisovanie dotaznika je aj na pol hodku. Ked to flaknes budu ti ho vracat na doplnenie, takze radsej poriadne, kym si pamatas 🙂
Vacsinou cielene prideluju v mieste bydliska, alebstalo sa mi aj ze ma poslali 60km a to bolo fajn, kedze na benzine sa tiez dalo co to privyrobit naviac oproti realnej spotrebe.
A potom som robila este banky...ale tam musis davat osobne udaje...to bolo aj preto 15-20e, na pobocke doa pol hodky a pytavali zvukovy zaznam, poslali ti diktafon a cely rozhovor monitorovali. A aj tak si este samozrejme vypisovala dotaznik, pri bankach dlhsi ako v lekarnach.
A treba si vzdy dotaznik nastudovat skor, pytaju sa na pocet ludi na predajni, dlzku cakania, rozmiestnenie marketingu, pripadne kde je daky konkretny liek, co by mal byt na nejakom viditelnom mieste, ci ti ponuknu konkretny produkt, ci maju uz reklamny putac na novu akciu, ci bankar pouzil spravne frazy.ono tiez je niekedy sranda nenapadne ocekovat menovku, hlavne v lekarni to byva boj :D
Dotazniky sa vyplnali do 24-48 hodin, zaviselo od konkretnej vlny.
A casto sa zdavali presne dni, kedy musis MS vykonat, niekedy rozsah tyzdna, obcas dva dni. A obcas konkretny den. Raz som dokonca musela aj presny cas dodrzat.
🙂