Muž nemá pracovnú zmluvu a pracuje

liaka
30. jún 2016

Ahojte. Chcem sa opytat, ze muzovi dnes skoncila pracovna zmluva na dobu urcitu. Od zajtra ma pracovat uz na dobu neurcitu ale zmluva mu stale neprisla... Co teraz? Musi nastupit do zamestnania? Ked sa nieco nahodou stane? Dakujem za rady 🙂

sixtine
30. jún 2016

Ak po uplynuti doby urcitej zamestanec pokracuje vo vykone prace s vedomim zamestnavatela, pracovny pomer sa automaticky meni na pracovny pomer naneurcity cas. Zamestnanec je "chraneny" Zakonnikom prace, ak sa "nieco stane". Predpokladam, ze novu zmluvu mu daju na podpis zajtra - bezna prax.

liaka
autor
30. jún 2016

@sixtine tak dakujem. Ja som sa bala, zeby nebol kryty. Jemu zmluva cestuje az z Kosic tak je otazne, ci mu pride. Asi az v pondelok tak to cely vikend bude pracovat bez nej...

saurian
1. júl 2016

@sixtine prosim ta a nevies ako je to - rovnaka situacia len dohoda o vyknani prace. dakujem

sixtine
1. júl 2016

Dohoda o vykonani prace je vymedzena pracovnou ulohou, teda vysledkom, nie trvanim. Tam to neplati.

adel222
1. júl 2016

to su len take papierovacky oneskorene. ja som na zmluvu cakala hadam aj tyzdne. pokial mu nik nepocedal, ze ma vypoved tak maka dalej. a ved, co sa nespytal?

liaka
autor
1. júl 2016

@adel222 pytal sa a povedali mu to co napisala
@sixtine ale chcela som si to overit, este sme sa s tymto nestretli.

suve99
1. júl 2016

@liaka, ak mu skončila včera zmluva na dobu určitú a stále pracuje, automaticky už pracuje na dobu neurčitú.....