Musím začať pracovať, ale kde?

20. jan 2020

Pekný deň všetkým.
Mám 27 rokov, mám strednú školu s maturitou. Budem úprimná, pracovať som nemusela. Vydávala som sa docela mladá, manžel zarábal nadpriemerne, ale v poslednej dobe má vo firme problémy, navyše sa k tomu pridružili zdravotné problémy, bude chodiť na liečenie. Ja nemám žiadnu prax, už som si začala hľadať prácu, vyberať si moc nemôžem, teda buď pôjdem do fabriky alebo niekam do obchodu. Začala som posielať životopisy, ozvali sa mi výlučne z pracovných agentúr a s ponukou práce do výroby. Posielala som aj životopisy do Kauflandu, Lidlu, Tesca, ale bez odozvy alebo sa ozvali mailom, že nevyhovujem ich požiadavkám. Neviem kde inde si prácu hľadať. A budem úprimná, pracovať sa mi nikdy nechcelo a nechce. Neviem prečo to tak je. Pritom s prácou ako takou problém nemám, mne asi skôr vadia tie davy ľudí. Ani vstávanie mi nerobí problém. Musím sa rozhýbať a robiť niečo, ale pre mňa bol nadľudský výkon aj poslať ten životopis. Navyše sa liečim na depresie. Užívam AD, ale nejak moc nezaberajú. Manžel o tom nevie, nechcem aby sa trápil. Chcem sa premôcť aj kvôli manželovi, veď vidí len živú mŕtvolu, ktorá nepracuje a len sa doma váľa. Teda doma upratuje, varím, periem, domácnosť je v dobrom stave, ale musím sa občas veľmi premáhať, hlavne ak sú tie depresie silnejšie, vtedy sa mi ani z postele vyliezť nechce. Neviem ako to zvládnem medzi ľuďmi, v práci. Akoby som mala blok. Je pre mňa ťažké zdvihnúť telefón a hovoriť s pani, ktorá ma pozýva na pohovor. Na 3 pohovory som neprišla, sama tomu nerozumiem.
Otázka: Môže za to tá depresia alebo je to skrátka lenivosť, keďže som už rok bez práce?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
20. jan 2020

Eh... Tak skus pomoct manzelovi s firmou..

petkaaa
20. jan 2020

🙈 Neuveriteľné. nemáš žiadnu prax, si lenivá aj poslať životopis a čakáš, že ťa niekto zamestná? To kto by chcel takúto pracovnú silu? Nemáš ambície niečo v živote dokázať? Niečo viac, ako len navariť obed? Prečo si nebuduješ svoju kariéru? Či to je veľa práce okolo toho a to sa ti nechce? Tak radšej budeš stále niekomu visieť na krku? Manžel teda má doma ohromnú výhru, nepomôžeš mu s financovaním domácnosti, lebo si lenivá robiť a čo ak sa mu nedajbože niečo prihodí a nebude môcť pracovať? Na to si nemyslela? To každý vie povedať, že sa mu nechce robiť.

autor
20. jan 2020

@petkaaa Nie, nemám žiadne pracovné ambície.

autor
20. jan 2020

@zahrajzlato No ty brdo, to je sila, čo? :D

petkaaa
20. jan 2020

Takže tebe stačí, že ležíš doma pred telkou, operieš, uvaríš, upraceš? Toto ťa napĺňa a teší?

autor
20. jan 2020

@petkaaa Ja som po kariére nikdy netúžila. Nie každý je kariérny typ.

kolieskova232
20. jan 2020

fuha, tak to sa cudujem, ze si mu o depresiach nepovedala. ved to nie je vobec sranda. byt tebou mu to cim skor poviem! a vela stastia pri hladani prace, snad si nejaku najdes

catherine1989
20. jan 2020

Tak depresia je vážne ochorenie, veľa ľudí to síce zľahčuje, že pokiaľ máš zdravé ruky, nohy, tak choď a makaj, ale pravdou je, že aj duša môže byť chorá a vtedy nie je v poriadku ani celé telo... Autorka, skús sa premôcť... Možno práve preto, že si bola stále len doma a starala sa o manžela a domácnosť, u teba depresia vypukla. Možno práve dobrý kolektív a príjemné pracovné prostredie ti pomôžu prísť na iné myšlienky. Že sa ti nikto neozýva sa nečuduj, nie je naozaj dobre mat v CV uvedené, že si od strednej doma - pre firmy to môže byť signál, že nemáš žiadne pracovné návyky a budeš skôr problémový zamestnanec... možno by som na tvojom mieste skúsila najskôr nejakú brigádu, aby si sa dostala do toho správneho tempa... Z toho čo píšeš naozaj nie si práve ten zamestnanex, o ktorého sa budú firmy trhať

autor
20. jan 2020

@kolieskova232 Nechcem ho zbytočne zaťažovať.

jarmillka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jan 2020

@catherine1989 Niečo odpracované mám, mám absolvenstkú prax ako administratívnan pracovníčka a potom už len práca vo fabrikách. Cez leto brigády v zahraničí. Potom som sa vydala a som rok bez práce.

autor
20. jan 2020

@jarmillka Ďakujem, čo praješ druhým sa Ti vráti.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. jan 2020

@jarmillka 🙂

catherine1989
20. jan 2020

Aha sa, ja som to pochopila tak, že si doma oveľa dlhšie, že si celý čas po škole len doma bola... Tak skús trošku vyšperkovať CV, na nete je veľa rád, dobrý motivačný list je základ, a prečo nechceš pracovať cez agentúru? To by mohlo vyriešiť tvoj problém s tým, že máš stresy z pohovorov, našli by ti prácu presne pre teba a nikde nie je napísané, že by si tam aj tak musela ostať a už nič iné nehľadat ani neskúšat... Ja ti držím palce, aby si našla, čo hľadáš, podľa.mna je fajn, že chces manželovi pomôcť a blbé komenty si nevšímaj 👍

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
20. jan 2020

Podla mna je ok, ze nemas ziadne karierne ambicie, nie kazdy je taky typ, ze chce v zivote nieco dosiahnut v pracovnej sfere. Je to uplne ok za predpokladu, ze mas vyriesene svoje zivobytie.
Co teda pises, ze doteraz si aj mala, ale manzelovi sa prestalo tak darit a teda do prace ist musis. Si si vedoma, ze nemas ziadnu prax, teda ze ti ostava obchod alebo nejaka praca vo fabrike za pasom.

Co ma ale prekvapuje je, ze napises, ze sa ti z obchodov neozvali, ale na druhej strane na 3 ine pohovory si ani nesla. To si ich proste odignorovala? Ani si nedala vediet ze neprides? To mas pekne pokazenu reputaciu...

A depresia... liecis sa, mas take stavy a manzel o tom nevie? To je ako mozne, ved jednak by si to mal vsimnut a jednak ti je to najblizsia osoba, tak komu inemu ako jemu by si sa mala zverit??

lucyluv
20. jan 2020

Neboj, to su bezne pocity, to co si popisala, teda podla mna, nechciet dvihnut telefon, neprist na pohovor atd 🙂 ozaj sa treba len nasilu premoct, mozno poprosit niekoho, nech ta podpori, dokope k tomu a uvidis, nakoniec hadam aj ta depka zmizne 🙂

autor
20. jan 2020

@catherine1989 To zase nie. Ja sa bojím, že aj do tej fabriky mi budú robiť kadejaké testy a čo keď ich neurobím? To bude ďalšia rana pre mňa. Blbé a urážlivé komenty si nevšímam, veď ja som také komenty čakala a z časti majú pravdu, jednoducho som lenivá. A k tomu depresia. Len ako sa nakopnúť?

julka828
20. jan 2020

@jarmillka neviem ale mozno si to trosku prehnala nie ? A priat z celeho srdca aby sa jej nepodarilo najst si pracu. To nie je pekne. Tak rok nerobila valala sunky. Teraz je v situacii kedy by mala zacat pracovat a aj ked sa jej nechce chce sa premoct a poradit kde zacat pracovat kde hladat pracu. Ako sa premoct. Nechce trapit manzela a tuto ludia zas len utocia a nepraju nic dobre . Neviem normalne ma to mrzi 😕😕😕

lucyluv
20. jan 2020

Mozno fakt zacni nejak jednoducho, nejaka brigada, ako napriklad recepcna v joga centre, tam by ta mohli aj pozitivne naladit 🙂

autor
20. jan 2020

@nafka0483 Nie, ja som sa dopredu ohlásila, že som chorá a neprídem. Viem, je to lož. Manžel vie, že mi nie je psychicky dobre, ale nevie, že sa liečim.

autor
20. jan 2020

@lucyluv Ale mňa nikde nechcú. Fakt nikde. Posielala som si aj do parfumérie,do obchodu s oblečením Reserved, ale nič. Žiadna odozva.

miskakyska
20. jan 2020

...chýbaju Ti pracovné návyky 🙂 celá veda 😀
všetko je,len o zvyku a chuti pracovať...kde je vola ,tam sa aj cesta nájde...ale ked nie je...hmmm...moc Ti neporadíme 😀
a hlavne sa nedaj znechutiť tym,že Ti neodpíšu odvšadiaľ

nafka0483
20. jan 2020

A liecbu mas nastavenu dobre? Zabera? Ak nie, treba to riesit, ak este nezabrala, tak vydrz a bude lepsie.
Ked budes mat pod kontrolou svoj psychicky stav, tak skor sa dokopes k tomu, aby si sa donutila ist na pohovor a jednoducho soi zvyknut, ze musis pracovat.

nafka0483
20. jan 2020

AKoze ta nikde nechcu, ked si nesla na 3 pohovory - co to boli za pohobory, kam ta pozvali? Sama si priznala, ze si nemozes vyberat, tak ber to, co pride. Neskor, ked naberies nejake skusenosti si mozno budes moct vybrat.

autor
20. jan 2020

@nafka0483 Ja sa toho pohovoru zľaknem a neprídem. Bojím sa, ale ani neviem čoho, či sa vôbec mám čoho reálne báť.

autor
20. jan 2020

@nafka0483 Boli to pohovory do fabriky cez agentúru.

lucyluv
20. jan 2020

Ja som mala za sebou ukonceny Bc, poposielala som 40 zivotopisov za 2 mesiace, ozvali sa mi jedine z predajne okuliarov Mania, kde ma vtedy aj prijali. Strasnu depku som mala. A nakoniec sa mi podarilo dostat do korporacie na slusne miesto, uz som neverila.