Musím uviesť v žiadosti o zamestnanie titul?

4. sep 2022

Ahojte, napíšem na rovinu. Vyštudovala som pred pár rokmi toľko zatracovanu sociálnu prácu. Avšak na vysvetlenie nie pre titul ale pre preto že som robila v domove sociálnych služieb 10 rokov. Ale chcem zmenu a tak som začala študovať strednú pedagogickú školu. Chcem robiť asistenta učiteľa alebo v družine. Reagovala som na inzeráty a nič a riaditeľka jednej školy mi na rovinu povedala že problém je že mám vysokú školu a bola by som vo vyššej platovej triede. Môžem poslať žiadosti o zamestnanie bez uvedenia toho, že mám vysokú a titul? Mohli by na to prísť? Ďakujem za komentáre k veci.

nelca0510
4. sep 2022

Tak, ak ho zamlcis,prídeš o peniaze. Len keď prídeš do práce,musíš odovzdať doklady o najvyššom absolvovaním vzdelaní.

ejanjelik
4. sep 2022

Jasne,ze na to prídu,dokladá rôzne papiere napr. Aj prax a to nie len pedagogicku

luccija
4. sep 2022

To je na hlavu taky system nie, aby boli radi, ze sa vzdelavas...potrebuju asistentov ako sol a mas handicap, ze mas skolu.Ked uz ide o to o kolko by si mala vyssi plat ako VS o 70 -100 eur?
Ja by som neklamala bud Ta chcu, alebo nie.Do ziadosti titul zatial nepis a na pohovore povedz pravdu
Aj tak by sa na to prislo.Aby clovek klamal kvoli vzdelaniu.

miskajerry
4. sep 2022

Buď hrdá, že si si spravila vysokú, koľko námahy a financií ťa to stálo. Aj tak budú od teba pýtať doklad o poslednom vzdelaní. U nás majú niektorí asistenti vysoké školy.

sona463
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sona463
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
4. sep 2022

V zivotopise uvadzat nemusíš, v dokladoch u zamestnávateľa ale tento udaj uz bude. Nie je povinnost titul uvádzať, kdekoľvek, uz ani do op sa nemusí písať

autor
4. sep 2022

@luccija veď to nechápem. Pracovala som 10 rokov ako sociálna pracovníčka avšak počas materskej som si povedala, že ma láka práca s deťmi buď v škôlke, v družine či asistent učiteľa. Nevedela som, že to že mám vysokú školu iného zamerania bude pre nich problém. Chodím na angličtinu, pracujem na sebe tak nechápem kde je problém. Vraj by mi museli dať vyšší plat oproti stredoskolakovi.

autor
4. sep 2022

@miskajerry snáď sa na mňa usmeje šťastie

sona463
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sona463
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sona463
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mazula
4. sep 2022

Socialnu pracu Ti v skolstve neuznaju. Praveze teraz si pre nich najlacnejsia, lebo si nekvalifikovana a studium na strednej este len zacnes a o 2 roky budes mat maturitu, cize stale pre nich budes "lacna" oproti mgr kolegyniam. Drzim palce.

autor
4. sep 2022

@mazula ďakujem 🙂

autor
4. sep 2022

@sona463 kamarátku zobrali ako asistentku učiteľa a je čašníčka s maturitou

nelca0510
4. sep 2022

A nemá niečo dorobene? Nechce sa mi veriť,že čašníčka s maturitou je zrazu asistentka učiteľa.

kataleya
4. sep 2022

Za asistenta učiteľa radšej vezmú človeka so strednou školou presne kvôli platu. Nemusí mať ani strednú pedagogickú školu. Poznám asistentky s rôznymi strednými školami.

carmenuska
4. sep 2022

@kataleya a potom to tak v školstve vyzerá. Také sedia pri deťoch s milión poruchami a vedia o tom veľké makové ....

simca06022011
4. sep 2022

@sona463 pytala sa na životopis / žiadosť

autor
4. sep 2022

@nelca0510 je vyučený čašníčka a dorobila si na učilišti maturitu

kataleya
5. sep 2022

@carmenuska súhlasím. Mňa nevezmú za asistentku tiež kvôli VŠ a to mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku. Takto sa na Slovensku šetrí

autor
5. sep 2022

@kataleya mne povedala doslovne že mňa nevezme za asistentku učiteľa kvôli vysokej škole nech by bola akákoľvek. Radšej zoberie stredoškoláka s hocikakou strednou školou ako moju kamarátku čašníčka s maturitou. To ma fakt hnevá.

kataleya
5. sep 2022

Áno bohužiaľ je to tak vo väčšine prípadov, ale skúste na inej škole. Možno niekde na to majú iný názor. Mne sa predsa len na istý čas podarilo pracovať ako asistentka.

miskajerry
5. sep 2022

keď si dokončíte strednú pedagogickú, bude musieť vás uprednostniť, asistent by mal mať pedagogické vzdelanie