Musím podpísať výpoveď?

noemikatka
26. nov 2021

ahojte mám otazocku ak idú zavierat hotel kde pracujem zrejme mi dajú podpísať výpoveď musím podpísať?

nanulka24
26. nov 2021

@noemikatka tiež to teraz riešim. Zavreli nám reštiku a dostali sme na výber, buď to PN alebo výpoveď. Na PN nemám s čím ísť, ani nechcem takže viem čo ma čaká. V tejto dobe robiť v gastre a podobných zameraniach je ako za trest. Už sa obzerám po niečom inom 😓

noemikatka
autor
26. nov 2021

@nanulka24 ja už som za pozerala po inej len všetky ktoré som našla mi nevyhovuje spracovna doba keďže mám 7r dieťa ktoré treba odniesť do skoly a zobrať zo školy fakt neviem čo robiť 🥺🥺🥺

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noemikatka
autor
26. nov 2021

@nanulka24 PN by som aj šla pretoze mám problém už dlho z chrvatom a bola som už na PN kvôli nemu raz ale moja Dr. stále mrmle že sa to nedá riešiť inak ako lieky a cvicenim

noemikatka
autor
26. nov 2021

@viestta robím tam len 2r myslíš že mám nárok na kompenzáciu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noemikatka
autor
26. nov 2021

@viestta teraz je presne 2r a mesiac čo tam pracujem

janai1
26. nov 2021
darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 Má nárok na dvojmesačné odstupné. Ak im nepodpíše dohodu bez odstupného.

janai1
26. nov 2021

@darinkaninka ak pracovný pomer trval najmenej 2 roky, ale menej ako 5 rokov, vzniká nárok na odstupné vo výške priemernej mesačnej mzdy zamestnanca 🤔

darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 Veď to som teraz vyčítala v linku, ktorý si ty pridala🤔 Prepúšťa ju zamestnávateľ z nadbytočnosti.

janai1
26. nov 2021

@darinkaninka ale to len ak sa dohodnú... Silno pochybujem ze zamestnávateľ jej dobrovoľne da vyššie odstupné

darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 V tvojej odpovedí o 12.36

janai1
26. nov 2021

@darinkaninka ja viem kedy som poslala link 😂 a takisto ti to tu aj vysvetľujem

darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 Vtedy nemá dôvod podpísať dohodu, zamestnávateľ ju môže prepustiť akurát z nadbytočnosti a vtedy ma automaticky nárok na odstupné.

darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 Vidím, že obidve čítame to isté a vidíme tam každá niečo iné 😁 Tak či tak má nárok na odstupné 🙂

janai1
26. nov 2021

@darinkaninka takže ak to správne chápem z nadbytocnosti jej nemôže dať výpoveď ale sa musia na ukončení PP dohodnúť a musí jej dat 2 mesačne odstupné?

simca06022011
26. nov 2021

vo vypovedi podpisujes je prevzatie, vo vypovedi nepodpisujes suhlas s vypovedou, dohodu... tvoj podpis je potrebny iba na "dohode o ukonceni PP". Cize treba presne specifikovat co sa riesi. Pri vypovedi je odstupne. Pri dohode sa to "dohaduje" v podmienkach.

darinkaninka
26. nov 2021

@janai1 Zamestnávateľ má dve možnosti: 1) Výpoveď z nadbytočnosti, tam odstupné vyplýva zo ZP. 2) Dohoda, v ktorej MUSI byť písomne zakomponované odstupné, inak ho zamestnávateľ nemusí vyplatiť, ak jej to tam nenapíše.

deedol
26. nov 2021

ja len dodam, ze daj pozor na to, ako sa vola to, co podpisujes, aby to nebola namiesto vypovede dohoda (ak teda dohodu nechces).

janai1
26. nov 2021

@darinkaninka ďakujem 😁

ivkazba
26. nov 2021

@darinkaninka trošku upresním, pretože nie je pravda, že pri dohode nemá nárok na odstupné. Mí. Ak je zo strany zamestnávateľa dohoda z dôvodu nadbytočnosti, patrí jej odstupné podľa ZP, dokonca o mesiac vyššie ako pri výpovedi. V každom prípade, myslím, že v tomto prípade nejde o nadbytočnosť.

ivkazba
26. nov 2021

@noemikatka pri výpovedi máš nárok v tvojom prípade na odstupné vo výške 1 priemernej mzdy + samozrejme 2 mesačná výpovedná doba, počas ktorej ti pôjde mzda. V tomto prípade nepotrebuješ ty podpisovať výpoveď, nakoľko je to jednostranný úkon.

Ak pôjde o dohodu, trvaj na tom, aby v nej bolo uvedené, že ide o dohodu, ktorú navrhuje zamestnávateľ a to z dôvodov uvedených v §63 Zákonníka práce a že máš nárok na odstupné vo výške v zmysle §76, odstavec 2, písmeno b (odstupné pri dohode vo výške 2 priemerných platov). Dohoda je platná iba vtedy, ak ju podpíšu obe strany. Nie si povinná podpísať ju. Takže ak už na to pristúpiš, trvaj na vyššie uvedenom.