Ahojte baby som na RD ta mi ma trvat do decembra 2015, ale od 1.4.2014 nastupujem do zamestnania na plny uvazok. Mam to niekde hlasit alebo nic nie je treba. Mala by som rodicak poberat dalej..
ja mam informacie, ze treba nahlasit - u dietata do 3 treba nahlasovat rokov kto sa onho stara a kazdu inu zmenu - predpokladam, ze dietatko pojde do jasli, takze ano treba nahlasovat na UPSVAR, aby tam nebola nejaka tetuska uradnicka, ktora ta potom zbuzeruje, ze si to mala nahlasit.......
Netreba nikde nič nahlasovať. Aj ja som tak. Nahlasuju sa len deti od 3 do 6 rokov ze kto je s nimi. Mladsie nie.
asi sa treba ísť odhlásiť do sociálnej poisťovne, kde si vedená ako osoba, za ktorú platí štát do dôchodkového poistenia, že už si nastúpila do zamestnania
Ja som pred 2 tyzdnami volala na UPSVAR a pytala som sa na to, ci netreba niekde nieco hlasit. Povedala mi, ze do 3r. dietata netreba nic hlasit! 😉 Mne napriklad konci RD vo februari 2016.
ahoj, ja som nastupila 1.3.14, rodicovsky mam do aprila 2015... bola som na urade prace, soc. veci a rodiny a tam si to len poznacili, ale povedala mi ze to nemam povinnost ohlasovat, az ked mi bude koncit rodicovsky treba... na socialke som nebola, vsade ma prihlasil novy zamestnavatel a stary ma odhlasil (nastupovala som do uplne noveho prac.pomeru)..
Ja som uz par tyzdnov v praci a zaroven poberam rodicovsky prispevok. Nikde som nic hlasit nemusela. Teraz sa neskuma, ci zena pocas RD pracuje, aky je jej pracovny pomer (TPP, dohoda a pod.), ani kolko zaraba.
ale terba to ist nahalsit na socialku kvoli dochodkovemu pokial pocas rodisovskeho je v pracovnom pomere
možno sa mýlim ale @turistka nie náhodov dieťa od 3 rokov treba nahlasovat kde je ?
ja sa chystam od 1.6.14 a zamestnavatel ma ziadal o pisomne oznamenie, ze nastupujem do prace. ostatne veci su uz na nom....
netreba nikde nič nahlasovať, rodičovský sa poberá ďalej. Urad práce nesleduje v súčasnej dobe, či poberatel rodičovského príspevku je zamestnaný alebo nie, či je dieťa v skolke alebo nie. Jednoducho sa rodičovský vypláca do 3 rokov veku dieťatka. Iné by to bolo, keby sa zmenila legislatíva....pani na úrade mi povedala, že toto si musím sledovať ja.....