Musím dať výpoveď podriadenému a neviem ako to zvládnem.

23. feb 2020

Boli ste v situacii, kedy ste museli dat niekomu vypoved prvykrat v zivote? Mna to caka zajtra, ide o zenu pred dochodkom, ktora si tak rychlo pracu nenajde. Mam vycitky, oblieva ma pot a neviem, ako to zajtra zvladnem. Je to pokyn zhora... V time mam este dalsich 3 podriadenych, nikto o nicom netusi. Vdaka za akukolvek radu.

evita2222
23. feb 2020

Aký je na výpoveď dôvod?

autor
23. feb 2020

Nezapadla do timu osobnostne, je este v skusobnej dobe :(

danii2
23. feb 2020

Bohuzial patri to k tomu.Predstav si, ze bud ona...alebo ty.
Neviem, aka je to praca,no je to rozhodnutie zamestnavatela, ide o jeho peniaze, on riskuje, musi vediet, kolko zamestnancov a akych si moze dovolit.

evkano1402
23. feb 2020

asi by som rozmyslala, ci sa to nemoze stat aj mne... pred dochodkom...

moonlight1210
23. feb 2020

@evkano1402 take myslienky su pekna sprostost. Ved jej nejde dat vypoved z vlastnej vole. Co ma ako urobit? Povedat im, ze nech radsej teda vyhodia ju a pani si nechaju?
Povedia jej, ze chapu jej altruizmus, vyhodia obe a zamestnaju tretiu.

jonnie
23. feb 2020

Takze to tak predostri..to nie je vypoved...ale skoncenie v skúšobnej... a aj to inak znie a je to aj pravda.

tosomja
23. feb 2020

Je v skusobnej dobe, cize kratko u vas, aj ona musi ratat s tym, ze bud sa ujme, alebo nie. Keby pracovala dlhe roky a teraz taky podraz...ok, ale ak si nasla pracu pred troma mesiacmi, najde este 😉
Je to cloveku luto, ale ... Ak musi odist, tak musi.

autor
23. feb 2020

Aby som to priblizila-chceli sme dat na pohovore sancu cloveku, ktory nie je klasicky dravy 30tnik. Lenze uz nastup bol zalostny. Pani je velmi ludska a mila, o to je to tazsie. Mysli si, ze nasla pracu navzdy. Spomina buduce plany firmy, okamzite si so vsetkymi tyka, nadviazala vztahy a pod. Podla nej robi maximum. Objektivne je to horsie, predstava sefa, ako by mala pracovat je niekde inde. Vysledky chabe aj napriek snahe...racionalne sa da vypoved odovodnit, mam vsak vycitky po ludskej stranke. Som o 25 rokov mladsia a na veducu funkciu som sa dostala nedavno. Pre sefa je to jasne- Zuzka vybav to a hotovo...:(

macekovam
23. feb 2020

@evkano1402 a správne bude keď sa tak stane...

macekovam
23. feb 2020

Co ste urobili preto aby zapadla? Ako ste to riešili? Prečo nezapadla? Ach..

romanovic
23. feb 2020

Je to ťažké, ale musíš to urobiť. Ak to neurobíš, firma pošle preč vás obe.

macekovam
23. feb 2020

Zuzka.. Keď šéf povedal.. Tak to vybav..

kikina84
23. feb 2020

Aj u nas teraz prepustili babu ze nezapadla..ale ako dovod jej uviedli ze pomaly pracuje a nema vykon aky ocakavaju od zamestnancov po skusobnej dobe

whatever1
23. feb 2020

Zvládneš to. Nevyhadzujes ju ty ale tvoj šéf, ty len odovzdávas odkaz. Nespĺňa jeho požiadavky, je v skusobke tak smola, ja v tom žiadnu nespravodlivosť nevidím. Keby pracovala pre firmu celý život a teraz pred dôchodkom ju idú vyhodiť bezdôvodne tak by som sa za ňu postavila. Ale toto co po tebe tvoj šéf chce je normálna vec.

autor
23. feb 2020

@macekovam sama mam mamu v rovnakom veku, vidim, ze je uz pomalsia a keby ona prisla o pracu, vezme to tazko. Preto mi to nie je prijemne. Jasne, zvladnem to, patri to k manazerskej pozicii. Ale chcela som sa vyrozpravat a poradit, je mi to strasne neprijemne a je mi to luto. O to aby zapadla, som sa snazila velmi. Ma vsak svoju hlavu a nie je zrovna prisposobiva...

liz_lemon
23. feb 2020

pises, ze nezapadla osobnostne, a potom ze si tam so vsetkymi potykala, nadviazala vztahy...

kopytko03
23. feb 2020

@liz_lemon ja možno aj chápem co tým chcela povedať. Tiež mame jednu takú v kolektíve. S každým najväčšia kamoška, lenže - pred každým brutálne ohovára všetkých ostatných. Akosi po zabudla na to, že aj my navzájom sa spolu bavíme.

liz_lemon
23. feb 2020

@kopytko03 ale tato je ludska a mila, podla autorky temy, takze v tom asi problem nebude

koniarova
23. feb 2020

Ja som zase z jej opisu pochopila, že je tak milá, až je vtieravá.

koniarova
23. feb 2020

Ale to je vlastne úplne jedno. Je to rozhodnutie šéfa, o tom by dom nediskutoval a urobila.

gladys_07
23. feb 2020

Zazivala som nieco podobne, tiez som musela zopar ludi v skusobnej prepustit. Tiez sme mali pani, ktora mala okolo 50 (zvysok teamu okolo 30, normalne rozmyslam, ci to nie je jedna firma), ale to bola furia, neprijemna, arogantna, nemala som najmensie vycitky. Vzdy sme sa snazili, aby ludia minimalne po mesiaci boli upozorneni, ze nesplnaju ocakavania, aby potom pripadnou vypovedou neboli zaskoceni. Zvacsa sme ludi prepustali pred koncom skusobnej doby, ale davali im este vyplatu do konca troch mesiacov, aby mali ake take financne krytie a cas popozerat sa inde. Mala som tiez asi dva pripady, kde sice ludia danu robotu nezvladali, mali volu sa ucit a pracovat, tych sa nam podarilo prelozit do teamu s menej komplexnymi ulohami a boli vsetci spokojni.
Chapem ze Ti je to luto, tiez som par noci nespala, ale ak si ju nechas, bude sa trapit ona, cely tvoj team, aj tvoji zakaznici/business.

autor
23. feb 2020

@liz_lemon je starsia, nik jej tykanie neodmietol, aj ked to bolo riadne hrrr a sefovi sa to moc nepacilo...

autor
23. feb 2020

@koniarova presne, dakujem za vyjadrenie. Je az moc zovialna a posobi to velmi neprofesionalne, najma ak pride zakaznik, s ktorym sa prejednava velky kontrakt.

autor
23. feb 2020

@gladys_07 dakujem velmi pekne za skusenost, velmi mi pomohla

autor
23. feb 2020

Asi som sa nevyjadrila presne, rozumovo to naozaj nie je problem odovodnit, skor sa mi bude jednoduchsie dychat ak tam nebude. Druhy aspekt je ta ludska stranka a moja slabost. Nie som ostrielany manazer, ja chapem, ze to patri k zakladnym riadiacim kompetenciam poradit si so skoncenim pracovneho pomeru. Aj mam pre nu velmi ferovu ponuku, moze si nechat zvereny mobil, notebook, dostane zaplateny mesiac navyse. Len viem, ze bude strasna sklamana a viem, ze nebudem moct byt uprimna v ukoncovacom rozhovore, velmi by som jej ublizila. A to ma tak normalne, ludsky mrzi....

autor
23. feb 2020

Kedze som skor citlivy typ uz na pohovore tam bol velky aspekt lutosti, bola starsia, bez prace, napriek tomu velke skusenosti, chcela som ist inou cestou a dat prilezitost cloveku, ktory na pracovnom trhu nema velke sance. Je pre mna velkym poucenim, ze nabuduce sa zariadim inak. Takisto viem, ze na tejto situacii mam tym velky podiel viny, preto ma to mrzi. Viem zaroven, ze keby som co i len trochu chcela, sef si ju tam necha. Ale nebojujem za nu...ostatni si tiez myslia, ze tam zostane. Takze to nebude moc prijemne...

macekovam
23. feb 2020

A inú pozíciu jej neviete ponúknuť? Prečo nie si úprimná? Véd jej povedz v com je chyba... Sama píšeš ze ta to mrzí.. Na druhej strane píšeš ze ju tam nechceš.. Tak ja ti už neviem...

autor
23. feb 2020

@macekovam ano, mas pravdu, som koza. Ani neviem, co chcem 🙂

macekovam
23. feb 2020

Ale máš vedúcu pozíciu.... Ach... Boze

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz