Dobry den, ak by mal niekto podobnu skusenost, podelte sa.
Zamestnavatel mi predlzil zmluvu zasa na jeden rok, chcem pocas roka 2011 otehotniet( ak sa podari), len by som chcela pokracovat u dotycneho zamestnavatela, ale ak by som bola tehotna a narodi sa mi dieta este v roku 2011, a prac. zmluva mi konci ku 31.12.2011, mozu a nemusia mi predlzit zmluvu. Pripadne budem na materskej, musia ci nemusia mi podrzat miesto aj ked som na dobu urcitu.
Dakujem
aj ja som bola tehu tento rok v juni 2011 som mala termin, a v marci 2011 mi koncila zmluva... a hned mi povedali ze nepredlzia... ale narok na materske mi aj tak vznikol lebo som mala rodit do 6 mes. ok ukonceni pracovneho pomeru... (v mojom pripade o 2 mesiace od ukoncenia pomeru) . teraz ked uz nie som tehu mi ju bez problemov predlzia.. aspon tak slubili
NIe nemusia a standartne ani nepredlzia zmluvu .. pracovny pomer ti skonci dnom 31.12.2011 potom a to aj v pripade ze budes tehotna. Miesto samozrejme nedrzia.
Zamestnávateľa zaväzuje držať ti miesto do 31.12.2011. Vzhľadom k tomu, že zmluvu máš na dobu určitú do tohto dátumu, zamestnávateľ ti môže opätovne predĺžiť zmluvu ale nemusí. Všetko záleží na jeho ochote 😒
aj mne sa to iste stalo, napokon som sla za zamestnavatelom a vysvetlila som mu situaciu, povedala som ze budem akceptovat jeho rozhodnutie nech bude akekolvek ale ze by som mala problem vyzit bez akehokolvek prijmu, ze vo firme pracujem rada a chcela by som po materskej urcite pokracovat... atd. Napokon mi zmluvu predlzil, dokonca na neurcito, len som musela ist na PNku lebo na zastupovanie uz niekoho prijal skor nez zacala moje materska. Ale viem ze to nemusel urobit, zo zakona ho nic k tomu nenuti. Bola to len jeho ochota. Myslim si vsak ze ocenil ze som mu povedala na rovinu ako to je a nesnazila sa to utajit. (mne zmluva koncila v 17tt takze by sa to este teoreticky dalo)
Maruska ja som zazila presne to iste, dokonca zamestnavatel bol velmi spokojny, mali mi predlzovat zmluvu uz na dobu neurcitu, plus som mala dostat novy team ludi....ale kedze som ostala tehotna, ziadne predlzenie zmluvy sa nedialo, a s usmevom mi oznamili, ze po materskej mozem poslat zivotopis a prijmu ma spat.... 😠
nemusia ti predlzit zmluvu a nemusia ti tym padom drzat miesto....proste mas jasne stanoveny koniec PP a je len na dohode ci to predlzite alebo nie...kedze tvoj zamestnavatel to riesi dobou urcitou tak to vyzera ze nema zaujem riesit taketo veci a radsej berie ludi na presne stanovenu dobu....v tomto pripade ani neplati vypovedna doba, odstupne....a ked budes napr. uz na materskej a nasledne ti skonci PP pocas plynutia materskej, tak by bolo dobre zistit si na soc. poistovni nejake poistenie - nech mas po materskej /rodicovskej narok na PNku, davky v nezamestnanosti a pod.
ja som mala zmluvu do 30.6.2010, v januari 2010 som zistila, ze som tehotna a jasne, ze mi nikto zmluvu nepredlzil, hoci keby som tehu nebola, tak by som tu zmluvu predlzenu mala
Nie nemusia. Ja som mala tiež zmluvu na dobu určitú na 1 rok. V priebehu roka som otehotnela, mesiac pred tým ako mi ju mali predlžiť. Predlžili mi ju opäť len na rok, aby som mala od nich nárok na materskú. Vedúci mi prisľúbil, že ak budem mať záujem, tak ma opäť zamestná, ale to môže byť aj nemusí.
myslim, ze nemusia a ani nepredlzia☹teda aspon vacsinou su taki.......