ahojte,chcela by sa opytat syn mi nastupuje do skolky ako 2 rocny a ja chcem ist do prace no som tehotna.Chcem sa opytat ci ma zoberu alebo sa moze stat ze nie.Neviem co mam robyt,aby som pri druhom dietatku neprisla o matersku toho pol roka....Dakujem 🙂
a je nárok aj pri 3?
Ahoj, je úplne zbytočné aby si sa vracala späť do práce, pretože tebe vypočítajú materskú na sociálke z predpokladaného zárobku(ten im pošle účtarka od tvojho zamestnávateľa-oni ju k tomu vyzvú na základe toho,že tam ty prinesieť od lekára potvrdenie že ideš na materskú). Vôbec sa tým nezaťažuj a nenaháňaj sa. O peniaze za materskú určite neprídeš keď ti pracovný pomer trvá- mi máme deti po 2,2r a aj pri druhom mi vypočítali materskú-v pohode, nestresuj sa.
baby majú pravdu,pekne zostaň doma,ja som tak išla tri krát po sebe a vždy som mala nárok na materkú,radšej bud ešte s drobcom
Tiez som tehotna a vo februari presne po troch rokoch mam termin.Hovori sa tomu,ze ides z materskej na matersku
nemusis ist do prace, ak tvoj PP stale trva, tak narok na materske mat budes
nemozu ta prepustit, ale musis im to oznamit, ze si tehotna, pred tym, ako by si chcela nastupit