Ahojte baby, chcela by som vediet, ci mi zamestnavatel musi drzat pracovne miesto pri nasledovnej situacii:
Bola som na materskej dovolenke z ktorej som nastupila naspat do prace a necerpala som rodicovsku dovolenku.
Nakolko som vsak nastupovala vo firme na inu pracovnu poziciu, podpisovala som novu pracovnu zmluvu s inou sro/ckou ako som pracovala pred nastupom na matersku dovolenku. Nova zmluva je na dobu neurcitu. Po polroku prace sa vsak tato pozicia rusi, v praci mi ponukli ine, nahradne pracovne miesto, ktore vsak nechcem zobrat najma y dovodu, ze mi bol ponuknuty nizsi plat, viac prace a opat skusobna doba, najskor na 3 mesiace a potom na rok. Radsej by som sa opat vratila na rodicovsku dovolenku ( maly ma 14 mesiacov) a do prace nastupila az o nejaky cas. Nie som si vsak ista, ci mi zamestnavatel musi aj v tomto pripade drzat este pracovne miesto ( zatial som nepodpisovala ziadnu dohodu o ukonceni a vsetko sme dohovarali len ustne).
Dakujem.
zrusit ho moze ale ponukne ti ine po navrate
Nemôže ti držať pracovne miesto, pokial ho ruší. Ak ho zruší počas tvojej rd, po návrate z rd ti môže ponúknuť iné pracovne miesto alebo ak ho neprijmes, môže ťa z organizačnych dôvodov vyhodiť s odstupnym.