Dobry den pracujem v obchode u sukromnika ako sme.obsluhovali zakaznikov tak jeden so zakaznikov hovori ze fotia vam obchod a nikto nam.ani neprisiel povedat ze ci mozu fotit alebo co je to v sulade so zakonom???sme to hovorili aj veducemu ale sak neviem co si fotili a preco .....
To fotili pre mimozemšťanov, pripravte sa na pokusy....
Ak som správne pochopila školenie z GDPR, tak nič neporušili, na obchode ak aj fotili vyslovene obchod, nie sú tam ani osobne ani citlivé údaje a predpokladám že vám do tváre tiež nebolo vidieť.
Inak aj počas fotenia na ulici najprv obehas ludi, či môžeš?
@nikita002 OK by to nebolo, ak by ste u sukromnika predavali napr. handmade original veci a dotycny by si rovnake podla foto vyrobil a predaval - tam uz porusuje dusevne vlastnictvo, alebo by fotky pouzil na komercne ucely... rozumny clovek sa pred fotenim pride opytat, ci si moze odfotit, ale v dnesnej dobe uz asi kazdemu pride normalne uplne vsetko
Ach jaj, teraz sa uz s kazdym prdom treba hlasit a zistovat, ci je v sulade so zakonom🙉
minule som bola s rodinou na nasej oblubenej prechadzke centrom bratislavy.. tak som rozmyslala, v kolkych telefonoch je fotka mna a mojich deti, kazdu chvilu sa tam niekto fotil a fotil aj okolie.. a nikomu som suhlas nedavala, asi by som to mala nejako zacat riesit 🤔😁
alebo si zozeniem neviditelny plast, alebo zacnem vyberat film z telefonov 😂😂
to vyzera na priemyselnu spionaz.
Chápem, GDPR má aj absurdné dôsledky, ale nevysmievajte sa zas príliš, vo väčšine obchodných domov máte práve upozornenie na nefotiť - ako je zakázané fotiť v banke. Plánujem krádež, nafotím si napr. to, čo považujem za slabé miesto. Ak by som bola predavačka, tiež by som mala obavy, či si to niekto neobzrel/nafotil.. a .. stať sa môže všeličo :(
@nikita002 Možno to chceli pridať na google maps 🙂 aj my sme takto minule fotili lekáreň a pár obchodov - neboli na mape vyznačené, tak sme ich pridávali do navigácie.
Toto nechapem niekedy kazdy fotil krizol krazom hocikde a ziadny suhlas nepotreboval. Nerobme z toho vedu. Doteraz mohli byt aj fotky deti na strankach atd a zrazu uz na vsetko suhlas treba.
@ivooonia asi ak sa chce niekto inspirovat, tak nepotrebuje sam fotit, ak uz fotky su na nete-aspon ja som to tak pochopila.
@nikita002 to fotili budovu zvonku? dobre rozumiem? tá budova patrí komu? predpokladám že aj tak nie tomu čo v nej obchod len prevádzkuje, že?
ps: aj tak, aj či inak aj hocijako - na verejnom priestranstve, čo ulica jasne je 🙂 nikto od nikoho nemusí žiadať súhlas s fotením.
ps2: teba to akože prečo trápi?
no ako ja pracujem tiež v obchode a my máme zákaz fotiť a kamerovať predajnu je to aj nalepené na dverách... jasné že ak si človek fotí konkretnu vec tak ho nechám, no ak predajnu tak zasiahnem.... ide aj o bezpečnosť ako viete že nefotí kde sú kamery, sklad, kam sa odchádza s peniazmi s pokladní.....predpokladám že zakladatelka vie prečo sa pýta...
@duun kto planuje kradez a ide to fotit fotakom, tak je to primitvny debilko, ktoreho na druhy den chytia. Clovek s priemernym IQ si kupi na Aliexpress za 10 dolarov taku kameru, ze ju ani neuvidite a atoci si vsetko co potrebuje bez toho, aby ste to postrehli. Pripadne si to len pozrie vlastnymi ocami a zapamata si co potrebuje.
@norulakp ano ale ked ide kradnut fetak co ani nevie co je Aliexpress a nema na to ani 10 ecok tak pouzije mobil a nafoti to, potom poukazuje pripadným zaujemcom a ide si po tovar.... robim 15 rokov v obchode a chytila som kopec ludi co isli na objednávky... načo je komu 7ks toho isteho tovaru....
@nikita002 mozno si fotili len pre seba, koľkokrát som si odfotila výklad, a ukazala znamym, ze aha, tu som bola. Ale ak by niekto fotil vyslovene mna, asi by dostal po hlave s niecim 😀