Mozu mat policajti viditelne tetovanie? Rozmyslam o tejto praci, ale mam tetovanie. Je to prekazka?
@lucka12399 dakujem aj za tuto informaciu
Dnes už môže policajt vyzerať akokoľvek. Brady, naušnice, potetované celé ruky.
Pridam skusenost z minuleho roka, kamoska mala ist robit na policiu, neviem co presne, ale mala mat aj psychotesty aj fyzicke testy, 12minutovka, splhanie, plavanie. Trenovala, prisiel den pohovoru a hned jej len povedali, ze ma viditelne tetovanie a maju s tym problem (na predlakti aj chrbat ruky). Takze ani k testom ju nepripustili.
@monika_63 aha, a nepytala sa este pred testami, ci to vadi?
Zavisi, co ma vytetovane. Tetovanie moze byt, ale nesmie byt rasistickej, politicke ci nabozenske... menili to len pred par rokmi.
@anjelicek26 nevies ci k tomu najdem nejake oficialne informacie? Google nic nenasiel
Mám kamaráta čo má komplet potetované obe ruky (tzv.rukávy) a aj lýtko. Chodí s veľkou bradou (upravenou) a robí dopraváka už niekoľko rokov.
Tiež mám kamošov policajtov, čo majú celé ruky potetované, 1 aj cely krk, naušnice, bradu a žiadny problém nemali a ani nemajú. Nikto neriešil ich výzor.
@lalenka33 nausnicu urcite mat nemoze ak je v uniforme.
Pre autora- uz tu bola tato otazka… policajti, ktori su v uniforme nemozu mat viditelne tetovanie, ak maju ma ruke, musia nosit aj v lete uniformu s dlhym rukavom. Potom su policajti v civili na kriminalke, tam je to benevolentnejsie, a vela takych policajtov ma tetovanie, dokonca aj nausnicu. Lenze vela policajtov sa dalo tetovat po nastupe do Pz a vyhodit ich za to nemozu.
Takze ano, pri nastupe do PZ moze byt viditelne tetovanie problem. Nemusia ta kvoli tomu prijat, hlavne ked je na krku, na hankach alebo na mieste, ktore sa neda zakryt.
Akurát dnes sme sa o tom bavili. Mňa odpinkali z pohovoru zo súkromnej ambulancie lebo mám menšie tetovanie na ruke (predtým som nikdy problém nemala). Muž je policajt a hovorí že u nich sa na to už dávno nepozerá, či ma/nema viditeľne tetovanie.
Čo znamená viditeľné? Na ktorej časti tela? Ak sa dá zakryť, tak to problém nie je. Pokiaľ je na predlaktí alebo vyššie na ruke, aj v lete sa dá nosiť krátke tričko a na ruku sa použije tzv. rukáv telovej alebo čiernej farby, aby tetovanie nebolo vidno. Ale dnes je to už benevolentnejšie ako kedysi, keď už je policajt v zbore, nemusí nosiť ani ten rukáv a tetovanie môže byť vidno. Horšie je to s tetovaním na chrbte ruky, prstoch, na krku, na tvári, tam už by som predpokladala, že to bude prekážka.
@lilope zial, mam tetovanie na hankach ruk.
Skús sa na to ešte opýtať, môžeš ísť na pohovor a zistiť si to.
@lilope asi mi nič iné nezostáva, každý píše niečo iné.
Za to nič nedáš. Držím palce 😉
No ta kamoska mala presne, hanky a chrbat ruky. A hned ju odmietli. Aj dovod uviedli tento.
@monika_63 tak dík...
Kedysi to bolo tak, že ak mal človek akékoľvek tetovanie na tele a chcel byt policajt, nepripustili ho ani k testom, mam s tym osobnu skusenost - svagor si tak daval odstranit tetovanie, kedze chcel ist k policii..To, ze kopa policajtov je potetovana je sice pravda, ale urcite tie tetovania nemali, ked isli robit testy, ked uz raz v PZ su, nevyhodia ich preto, ze sa daju potetovat..Ale prave nedavno som o tom citala, mozno mesiac dozadu, ze zmenili pravidla a dnes uz moze ist do PZ aj clovek s tetovaniami, ale myslim, ze tam posudzuju, co ma vytetovane, ale kazdopadne uz by to nemalo byt tak, ze cloveka nepripustia ani ku testom len preto, ze ma akekolvek tetovanie..Takze skus si to este pozistovat, ale toto urcite nedavno niekde pisali..
Muž má a mal ho pred nástupom do PZ. U jeho starších kolegov som si žiadne tetovanie nevšimla, tí mladší majú viacero. ( Hovorím len o tých na viditeľných miestach 😀) Už to vraj problém nie je pokiaľ to teda nie je nejaké hanlivé tetovanie.
@mistymay33 škoda, že si až teraz čítam tvoj koment. Pred 30 minutami som stretla kamoša pred Lidlom, kde riešili krádež s naušnicou v uchu a polokošeli s krátkym rukávom, potetované má obe ruky celé a mal ich už taoé aj pri nástupe do PZ. Mohla som sa ho opýtať či si ho nemôžem cvaknúť bez tváre aby si videla realitu u nás v PZ. Všetci mladí policajti takto vyzerajú.
no ako? zobrali ta? tiez rozmyslam o praci policajta ale mam viditelne tetovanie...preto sa takto radsej spytam 🙂)
Poznám policajta, čo má veľa viditeľných tetování ..
Ale či to vadí/nevadí .. netuším ..