Môžu ma vyhodiť počas rodičovskej?

30. jan 2022

Zdravím.Poradíte,prosím?Môžu ma vyhodiť počas RD ak už nespĺňam podmienky prijatia do práce?Pracujem v šepcifickom sektore a pre výkom mojej práce musím mať absolvované množstvo školení pre získanie licencie. Popri malom som na to ani nepomyslela a tak moja licencia expirovala. Je to dôvod k výpovedi? Ide mi hlavne o to, že čakáme bábo a rátala som s reťazovou materskou. Domov mi prišiel list, ale boli sme v zahraničí, tak som ho neprevzala. Na personálne sa nedokážem dovolať a od rána len stresujem. Vďaka

autor
30. jan 2022

Ospravedlňujem sa za chyby. Píšem v rýchlosti.

natalienka12
30. jan 2022

Neda sa odpovedat. Zalezi ako mas postavenu pracovnu zmluvu.

autor
30. jan 2022

@natalienka12 a na čo konkrétne sa mám pozrieť v zmluve? Mám prácu na dobu neurčitú, z personáneho mám len potvrdenie, že som na RD a pred nástupom do práce mám mesiac dopredu ohlasiť návrat. Teraz počas kovodu však menili aj počet zamestnancov a veľa poprepúštali.

natalienka12
30. jan 2022

Tvoja praca moze byt naviazana na podmienky, ktore musis splnat, to si pozri.

sapetka
30. jan 2022

Nemozu. Az po RD. Ale ak znovu otehotnies tak musia cakat

valentina12345
30. jan 2022

pises, ze uz si tehotna. takze ak by si aj nahodou dostala vypoved, budes v ochrannej lehote a teda budes mat narok na matersku. akurat sa uz nebudes mat kde vratit. ale to len v pripade, ze to co ti pisali, je vypoved. nemozu to byy napriklad papiere na danove priznanie? alebo cokolvek ine?

lesana25
30. jan 2022

Kľud, možno ti len poslali podklady na RZ, teraz sú deadliny k podávaniu žiadostí.

kallanchoe
30. jan 2022

Dostala som výpoveď počas RD.... dôvod zrušenie pracovnej pozície... oficiálne nezanikla,len sa premenovala . Moja pozícia defacto už neexistuje....mýslím že môže dať z dôvodu napr
zamestnanec stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu alebo
zamestnanec nespĺňa predpoklady na výkon práce (napr. zamestnancovi bol odobratý vodičský....

ivkazba
30. jan 2022

@sapetka zákonník pozná aj dôvody, kedy možno dať výpoveď aj žene na MD či RD.

sapetka
30. jan 2022

@kallanchoe ano aj ja som dostala ale ucinna bola az dnom ukoncena mojej RD