Môžu ma vyhodiť kvôli manželovi?

15. sep 2023

S manželom pracujeme v jednej firme, dlhšiu dobu má výhrady voči niektorým zamestnancom. Končí mu zmluva, pravdepodobne mu ju nepredĺžia. Majú voči nemu averziu. Môže sa to nejak dotknúť aj mňa? Pracujem tam 8 mesiacov, s nikým problém nemám, len teda to, že som manželka ich "nepriateľa". Môžu ma vyhodiť?
Dúfam, že je to zrozumiteľné a ďakujem za odozvu 🙂

autor
15. sep 2023

Aby nedošlo k nedorozumeniu, samozrejme viem, že ma nemôžu vyhodiť len kvôli tomu, že som niečia manželka. Len viete ako, môžu si dôvod vymyslieť.

deti95060810
15. sep 2023

no môžu. .čoby nie...na sk si nájdu dôvod raz - dva.
si vydaná na milosť - nemilosť.

namornicka
15. sep 2023

Ak si plnis pracovne povinnosti, si korektna a mas s kolegami dobre vztahy, nemyslim si, ze ta vyhodia. Dobry zamestnanec sa dnes ceni. Nedaj sa vtiahnut do intrig, nepodporuj manzela v jeho konfliktnej povahe. De facto ho nevyhadzuju, iba mu nepredlzia zmluvu. Mozno aj lepsie, ze nebudete na jednom pracovisku.

muchotrafka298
15. sep 2023

Tak na Slovensku si dovod najdu raz dva. Pokial mas napriklad zmluvu na dobu urcitu, nemusia ti ju predlzit. Aj ked, manzel ide prec, skoncila mu zmluva a s tebou to ako zamestnancom nic nema, ty pokracujes. Pracovny pomer na dobu urcitu nie je vyhadzov, zmluva moze byt predlzena ale aj nemusi bez udania dovodu.

martinka13
15. sep 2023

Prečo by Ťa mali vyhodiť. Ako píše #namornicka v dnešnej dobe sa dobrý pracovník veľmi cení. Je hlúposť, ze dôvod sa vždy nájde. Prečo by ho hľadali? Jedna vec je súkromný život, druhá pracovný a pozícia v práci.

ckocka
15. sep 2023

A na základe čoho máme dedukovať čo tvoj zamestnávatel urobí, ak to nevieš predvídať ty?

mamina7070
15. sep 2023

no hlavne na miza pritlac nech si hlada novu robotu
Je ta ich averzia voci nemu opravnena ?
A voci tebe sa akomspravaju ? mas dobu urcitu ?

autor
15. sep 2023

@mamina7070 Ku mne sa správajú pekne, n máme problémy. Mám na dobu určitú do apríla. Averzia oprávnená nie je, len si robí svoju prácu a chce aby to bolo poriadne, ale vedenie nechce riešiť problémy, preto sa s nimi manžel dostal do konfliktu. Jedna kolegyňa hneď odišla od stola a išla to zavolať šéfke.

autor
15. sep 2023

@ckocka Mňa by len zaujímalo, či mi môže dať len tak výpoveď.

muchotrafka298
15. sep 2023

Len tak mirniks dirniks Ti vypoved dat nemoze. Moze ti dat pokarhanie za porusenie pracovnej discipliny. Keby velmi chceli. Ale aj tak by si mala vypovednu, to len keby si velky pruser urobila, tak odchadzas hned. Ked mas zmluv do aprila, tak sa im neoplati robit nic, to by ziskali par mesiacov. Nemusia Ti predlzit zmluvu, to je cele. Ale nemyslim si, ze kvoli manzelovi, co tam uz pracovat nebude by Ta niekto vyhadzoval.

mamina7070
15. sep 2023

nie musi mat dovod alebo rusit pracovne miesto

ja by som sa snazila ich presvedcit ze som dobry pracovnik a uvidis samozrejme predlzit ti nemusi

nemyslim si ale ze teraz bude nieco robit s tebou ak tak nepredlzia v aprili

beata_k
15. sep 2023

Keby ta chceli vyhodit, uz ta vyhodia. A so Slovenskom to nema nic spolocne. Dovody na padaka sa najdu v kazdej krajine.

ckocka
15. sep 2023

Veď píšeš že vieš že len tak nemožu.

autor
16. sep 2023

Viem, že len tak nemôžu, ale bojím sa, že si schválne nejaký dôvod vymyslia.