Môžu ma vyhodiť, keď som neoznámila nástup do práce?

mbavlsikova
25. sep 2014

So zamestnávateľom som sa spojila mesiac pred nástupom po rodičovskej dovolenke telefonicky, mal sa mi ozvať čo neurobil. Čas sa kráti a už sú to len 3 týždne do nástupu a vlastne som mu neposlala vyjadrenie že chcem nastúpiť písomne. Prišlo z jeho strany aj k osočovaniu mailom, teda bratom majiteľa, lebo nakoľko sa mi neozval, tak som mu mailom navrhla ak teda prácu pre mňa nemajú aby mi dal výpoveď s odstupným. Majiteľ mi odpísal že sa mi ozve v utorok alebo v stredu ale opäť sa mi neozval. Neviem čo mám robiť a neviem či už som neurobila chybu keď som mu to neposlala ešte písomne. Nastúpiť by som mala 20.10.
Budem rada za všetky rady. ďakujem

pukinka11
25. sep 2014

@mbavlsikova a veď to pošli písomne teraz, stačí aj e-mailom, už aj e-mail nahrádza písomnú poštu....

simca06022011
25. sep 2014

No neviem na co si cakala... uz ked prisiel prvy problem s tym ze sa neozyva treba hned pisat pisomne. Cize ty teraz napis rychlo pisomne papier, zbehni tam osobne nech ti to preberu. Kludne napis do toho, ze nasledne po telefonickom hovore dna toho a toho nesies aj toto pisomne oznamenie. Vyhodit by ta nemali... Vyriesit sa to mus aj z ich strany, podla mna len nemaju otom dostatocne znalosti a vypytuju a zistuju kade tade co robit ;) Viem si to predstavit zivo :P

saurian
25. sep 2014

no v zakonniku prace par. 166 je uvedena povinnost pisomne oznamit minimalne jeden mesiac vopred predpokladany den skoncenia RD a teda nastupu do prace. na RD mozes byt do dovrsenia 3.rokov. takze ak ma tvoj maly 3 roky toho 20.10., tak toto uz nestihnes. takze rychlo napis pisomne ze 20.10. nastupujes do prace tak ako si to uz telefonicky oznamila a zanes do prace, nechaj si to potvrdit ze to prevzali.

sisaha
25. sep 2014

posli to teraz. Aj keby ti chcel dat kvoli tomu vypoved, tak musi jedine s odstupnym.. Otazka je, ci chces nastupit ty..