Môžu ma prepustiť bez odstupného?

najzienka
26. aug 2022

Dobrý deň ,chcem sa opýtať ,som na maródke ,teraz keď nastúpim do práce musím ísť na lekársku prehliadku pretože marodujem viac ako tri mesiace ,no idú prepúšťať ,môžu má prepustiť bez odstupného ,keby mi dali že nie som spôsobila vykonávať prácu ,,ďakujem

nelca0510
26. aug 2022

@najzienka a koľko pracuješ v tej robote?

najzienka
autor
26. aug 2022

@nelca0510 teraz v septembri 6 rokov

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
najzienka
autor
26. aug 2022

@pharma toto že keď teraz prepúšťajú ,tak aby mi nemuseli platiť odstupné tak si niečo nájdu na preventívke

najzienka
autor
26. aug 2022

Keď mi nedajú prejsť na preventívke aj tak my zaplatia odstupné ?

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vitez
26. aug 2022

@pharma pripojim sa ak mozem..a ked pracujete vo firme vyse 2roky( v januari budu 3)..aj vtedy "patrí"odstupné?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
26. aug 2022

@vitez áno patrí, ak dostávaš výpoveď z tzv. organizačných dôvodov.

melanta
26. aug 2022

@najzienka ak ti dajú výpoveď z organizačných dôvodov alebo zo zdravotných (ak posudkom lekára nie si ďalej schopná vykonávať svoju prácu) tak áno, máš nárok na odstupné. Či pri výpovedi alebo dohode (ak ide o dohodu z ich strany). Neexistuje nič také ako tu odznelo, že záleží od zamestnávateľa. Zákonník práce platí pre všetkých, toto je pomerne jednoducho vymáhateľné.

laura164
26. aug 2022

@melanta chcem sa len informovať, moja mama dostáva výpoveď dohodou zo strany zamestnávateľa kvôli organizačným dôvodom. Robila tam viac ako 2 roky, má nárok na odstupné? Jej povedali, že nie, ale podľa zákonníka áno. Ako si to ma vymáhať? Ďakujem ❤️

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
26. aug 2022

@laura164 ak ma uvedeny na vypovedi dobod podla paragraf 63 odsek 1 pis a az c , tak ma narok na odstupne.

simca06022011
26. aug 2022

Ak prepúšťajú zo zdravotných dôvodov patri zamestnancovi odstupné.
Vypoved dohodou je ina vec, tam sa to v dohode dohodnete.

nelca0510
26. aug 2022

@laura164 lenže to je vypoved dohodou. Takže nie. Jedine ak to má v tej dohode jasne napísané,že aj odstupne. Jedine keby jej dá zamestnávateľ výpoveď z tých dôvodov tam má narok

eeffka
26. aug 2022

@nelca0510 vypoved dohodou neexistuje, bud sa dohodnu a tam sa handluje,alebo vypoved a odstupne

nelca0510
26. aug 2022

@eeffka používam autorkin slovnik, samozrejme viem.

vitez
27. aug 2022

@zoro9836 zmluva je na dobu neurčitú