Vyhodili ma v praci dnes ako som skončila, lebo že nesplňujem čo požaduju… pracu som robila 8mesiacov a za malý plat. Môžu človeka vyhodiť len tak zo dňa na deň?
Bezdovodne nie, len za hrube porusenie pracovnej discipliny, aj to musi byt zdokladovane. Mozes sa branit sudne proti neplatnej vypovedi. Ale ak si podpisala dohodu o ukoncni PP, tak mas smolu, nic s tym nenarobis
Môžu, na paragraf, poprípade ako dohodu o skončení pracovného pomeru, §60. Ja som na ten § odišla zo starej roboty zo dňa na deň.
A počas tých 8m ti aj nejako dali vedieť že sú s tebou nespokojní?
Autorka, pozri papier z práce a napíš, aký dokument presne si dostala.
Nevyhodila ta ministerka kultury? Ona vie dat aj hodinovu vypoved.
Bohužiaľ môžu asi si nemala zmluvu na stálo predpokladám.
Mala si vobec zmluvu? Alebo robila “na cierno” ?
@mima1608 nedali vediet nič takže to bolo prekvapenie
@melanta tak tlacili na mna s dohodou, že dostanem aj odstupne ked podpišem
A podpisala si?
@natalienka12 Tpp na neurcito
@natalienka12 nemala som moc na vyber, verim ze by mi urobilo peklo potom keby nepodpisem, a takto mi aspon ponukli odstupne
Tak potom ta nikto nevyhodil predsa. Podpisala si dohodu.
najprv podpises dohodu vypovednu a potom sa tu opytas, ci sa to moze 🙄 To je ako keby chlap najprv zasunul ud do panny a potom sa opytal, ci tym mohol zrusit jej panensku blanu 😁
@egonsk dobre prirovnanie 😝
Po 8 mesiacoch dostanes odstupne? No ved to si este dobre obisla...
chýba mi tu smajlík *hlavoubúchajúcidosteny*
nemôžu, teda v prípade, ak by si nepodpísala dohodu....tým že si ju podpísala si vo skončením PP súhlasila.....nuž, nôž na krku ti nikto nedržal, podpísala si to dobrovolne
A to odstupné máš v danej dohode napísané? lebo ponúknuť a reálne ti ho dať sú dve rôzne veci.
Podpísala si dohodu. Takže tá nevyhodili,dohodli ste sa.
@mogaa bo a keby to nepodpišem tak čo? aj tak by ma vyhodili
@nelca0510 tak ale keby ju nepodpisem tak co by bolo ine? … iba by mi zle porobili, takto som ako tak vyšla dobre aj ked to právne vyhadzov nieje
tak načo sa pýtaš...
no ak je PP na dobu neurčitú, tak človeka nemôžu prepustiť, teda len v ojedinelých prípadoch a to buď porušenie pracovnej disciplíny(musia predchádzať vytýkacie listy) alebo zrušenie pracovného miesta či prevádzky - vtedy dávajú aj odstupné.....alebo teda prípad dohody, ale tá znamená že s rozviazaním PP súhlasia obe strany....
Dostala si výpoveď alebo si podpísala dohodu? Aký papier máš ? Pozri sa a napíš. Výpoveď ti dať nemohli iba tak. Z jedného dňa na druhý môžeš skončiť ak ti skončila doba určitá, ak si v skúšobnej dobe alebo ak si opakovane porušila pracovnú disciplínu alebo jednorazovo hrubo porušila pracovnú disciplínu. Ak si podpísala dohodu k ukončení, tak bohužiaľ, nemala si tak urobiť.