Možnosti preplatenia výpovednej doby

samuel222
27. sep 2024

Zamestnávateľ mi oznámil ze ruší pracovné miesto, mam nárok na na 3 mesiace výpovednú dobu a potom po ukončení 3 mesacne odstupné.
Keď dopredu neviem ako rýchlo si prácu nájdem, chcel by som vedieť keby chcem skončiť napríklad po prvom mesiaci ci sa tak dá dohodnúť a ci mi môžu odstupne nedať ?
Alebo keby chcem skončiť hneď ci sú povinný zaplatiť mi 3+3, resp. mesiac by som vo výpovednej dobe dorobil úlohy a potom mam nárok na odstupné 3 mesiace alebo aj plus 2 za výpovednú dobu?

petteri
27. sep 2024

To je všetko o dohode ako sa dohodnes so zamestnávateľom. Ale keď už raz dostaneš výpoveď že máš 3 mesiace výpovednú, neviem či to bude chcieť zamestnávateľ zmeniť.

maranco
27. sep 2024

@samuel222 pozri si § 76 Odstupné a odsek 2
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

Ak ukončíte pracovný pomer dohodou k určenému dňu, mal by si 4 mesiace odstupné podľa písmena d) ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej desať rokov a menej ako dvadsať rokov

purple_wolf
27. sep 2024

teraz v zasade musis chodit 3 mesiace do roboty a potom s poslednou vyplatou dostanes odstupne, ak si po tom mesiaci najdes pracu a budes chciet skoncit skor tak to podpisujes dohodu ale pozor podmienky dohody si poriadne musis precitat pred podpisom a vsetko musi byt na papiery ... moze sa stat aj to ze ti povie podpiseme dohodu ale odstupne nedostanes ziadne, moze ti povedat ok ale dam ti len tie 3 mesiace, alebo ti nejakym zazrakom moze povedat ok a dam ti tie 3 mesiace plus 2 aj ked ai neodrobila ale to moc ruzove nevidim... moze sa stat aj to ze tu dohodu nepodpise a ty budes musiet odrobit tie 3 mesiace a dostanes odstupne s poslednou vyplatou ... ked podpises dohodu v podstate plati to na com sa dohodnete a zakonnik ide vtedy bokom ci ako by som to povedala