Ahojte babky.Dnes som obdrzala zo susu navrh od byvaleho manzela,ze mi chce zrusit vyzivne kt.na mna platil od rozvodu.Plati aj na dceru,ale podla zakona ma rodisc,kt.ostava s dietatom,alebo kt.nie je financne natolko zabezpeceny,aby sa zivotna uroven vyrovnala toho druheho,tak podla zakona moze ziadat na vyzivne kt.plati na 5 rokov.Moj manzel mi platil 2 roky a dnes mi prislo,ze navrhuje o rusenie.Ja som doteraz bola nezamestnana,ale k 1.4 som nastupila do prace a samozrejme na dohodu.Podla znamych ked sa scita moj mesacny prijem a vydavky pre mna a pre dceru,tak mam pravo ziadoat o navratenie vyzivneho.Mate niektora z Vas s tym skusenost.Dakujem
nežiada sa nikdy na 5rokov, ale môže požiadať do 5rokov od rozvodu. A ak sa zmenila tvoja situácia, napr. nástup do práce, lepšie platené zamestnanie, môže platiteľ výživného cez súd požiadať o zrušenie, pozor aj so spatnou platnosťou. Áno bude sa preverovať tvoj príjem + výživné na dieťa, a aj pri tomto ti súd môže výživné ponechať, odobrať, znížiť.
myslim, ze zivotna uroven sa tyka dietata, nie byvalej manzelky... a ak si sa zamestnala, on o tom vie, tak zrejme ma na to narok na zrusenie vyzivneho na teba.