Zdravím dievčatá. Mám otázku mám ukončenú strednú školu nepedagogického smeru, ale teraz si dorábam nadstavbove štúdium v odbore pedagogický asistent na strednej pedagogickej škole. Momentálne počas školského roka jej ťažko nájsť prácu na asistenta a kamarátka mi spomínala že vo vedľajšej dedine aj u nás v meste hľadajú učiteľky do škôlky, pýtala sa či nemôžem učiť aj v škôlke. Hľadala som o tom info ale nič som nenašla, no skúsila som ešte chatGPT a ten mi napísal že na učenie v škôlke stačí ped minimum čo by som ja mala spĺňať. Nevie či je to pravda? Určite po skončení tejto školy by som chcela pokračovať ďalej a urobiť si aspoň Bc..
Áno. 🙂
Ale mala by si mať urobené adaptacne obdobie, pokiaľ nemáš, musí tam byť ucitel-mentor s atestaciou, aby ťa zaucil.
Ja ta teraz nechcem zavadzat, nie som si svojou odpovedou na 100% ista, ale podla mna nemozes ucit v MS. Nemas pozadovanu kvalifikaciu.
Na to, aby si mohla byt ucitelka v MS musis mat ukoncene minimalne stredne odborne vzdelanie v odbore predprimarna padagogika. Alebo nadstavbove/bakalarske/magisterske vzdelanie v odbore predprimarna pedagogika.
Ak ukoncis nadstavbove studium mozes v skolke pracovat ako pedagogicky asistent (ale nie ako ucitel).
Kamarátka je učiteľka a popritom si robí pedagogickú školu, strednú, predtým robila v MŠ kuchárku.
Takže dá sa to, volaj si do škôlok, aké majú interné pravidlá a možnosti.
Ide to, ale v sukromnej skolke, ktora nie je zaradena do systemu. Nie v statnej
zavolaj si do MS a budes mat jasnu odpoved 🙂 drzim palce