Môžem so zamestnávateľom/bývalým zamestnávateľom komunikovať poštou?

27. jan 2024

On je na predajni iba niekedy takže zbytočne tam budem chodiť a zároveň ani nechcem. Dala som okamžitú výpoveď (mala som na to dôvod) a zamestnávateľ si ma všade zablokoval, a aj kolega. Mám uňho však papier ktorý potrebujem na ročné zúčtovanie a výplatu aby mi poslal na účet (doteraz dal do ruky). Môžem mu poslať žiadosť na ten papier o ročnom zúčtovaní + kľúče, ktoré má ešte u mňa poštou do rúk? Resp. ak mi výplata nepríde a ani ma nebude kontaktovať, alebo mi potrebný papier nepošle, budem chránená s niečím?

dadka1997
27. jan 2024

1.Mala si riadne pracovnu zmluvu?
2. Ak si mala pracovnu zmluvu teda, a mala si v nej pisane, že peniaze vypláca zamestnancovi do toho a toho datumu v kalendarnom mesiaci na ruku, nie je povinný ti ju poslať na účet ..
3. Papier by ti dal tiež určite osobne, alebo ti ho môže zaslať poštou na adresu, teda musí to je jeho povinnosť .. a co sa tyka toho kľúču, najlepšie je ho zaniesť osobne a podpisat papier o odovzdaní, aby nedošlo k nedorozumeniu, ak mu ho pošleš postou a on povie, že mu nič neprišlo a bude chcieť nahradu, alebo ak to je od predajne alebo od niecoho doleziteho , ze si to vykradla a podobne.

Žiaľ ty odmietaš osobné stretnutie, čo je dosť komplikované

janagem
27. jan 2024

Predpokladám, že si bola v skúšobnej dobe alebo ti zamestnávateľ nevyplatil mzdu. Inak si nemala nárok na okamžité skončenie pracovného pomeru, mohla si maximálne mať dohodu. Takže ja by som si najprv uistila - podpísal ti zamestnávateľ ukončenie dohodou? Aby ťa ešte neprekvapila absencia.

Vieš komunikovať aj poštou čo sa týka papiera o ročnom zúčtovani ešte je zamestnávateľ v termíne na doručenie ty musíš požiadať o zúčtovanie alebo o doručenia potvrdenia o prijme - potvrdenie nemusí doručovať skôr. Kľúče by som určite odovzdávala osobné.

alex49
27. jan 2024

Takéto veci sa riešia osobne. Pracovala si vôbec oficiálne? Dostávala si výplatnú pásku? V zmluve máš určite uvedené ako sa vypláca výplata, ak si tam mala výplatu na ruku, tak ti nemôže poslať peniaze na účet. Kľúče sa môžu v pošte stratiť a ešte by ti ich dali k náhrade.

autor
27. jan 2024

Jasne, že som tam pracovala oficiálne. Lenže ho neviem kontaktovať a do predajne zbytočne idem, nie je tam len týždenne raz pol hodinku a mňa si zablokoval tak sa ho to ani neviem spýtať, kedy príde

kacena4
27. jan 2024

ak je to oficiálna firma tak ma mail, web stranku kontaktuj to o termin stretnutia a vybavite obe veci tvoj papier aj kluce