Keď som na úrade prace môžem si nájsť brigádu?
Koľko môžem odrobiť? 40h mesačne ?
40 dni v roku a zarobit mozes max 274e.
Doplním. Nie odrobiť 40 dní. Ale dohoda môže trvať maximálne 40 dní, bez ohľadu na to, koľko dní odrobíš. Čiže ak by si mala dohodu dajme tomu od 16.10., môže trvať do 24.11. a je úplne jedno, čo odrobíš každý deň alebo len 10 dní. Viac potom dohodu tento rok nemôžeš mať. Až od 1.1., pričom vtedy budeš môcť mať dohodu do 9.2. a zvyšok celého roka už dohodu mať nemôžeš.
Maximálne za mesiac môžeš zarobiť spomínaných 274 eur. A dohodu musíš predložiť na úrade práce ešte pred nástupom.
To je málo. Si zoberte že aj najlacnejšie bývanie mesačne vychádza na 100€ a sociálne dávky je 85€ ak ide o jednotlivca, takže ešte 15€ treba doložiť a to je len bývanie nič viac. A na brigáde 40 dní čo je len mesiac a tyždeň a maximálna výška je 274€ tak to pokryje bývanie na 3 mesiace. Ale zase dobrovolne nezamestnaný si nemôžem dovoliť byť, lebo by mi neplatili ani odvody a nemal by som ani tých 85€.
@thunderdome ja som skôr chcela ešte do materskej si niečo zarobiť. A keďže ma nechcu nikde prijať ako tehotnú, tak hľadám aspoň brigády. Takže by mi to ideálne vystačilo.. našťastie neplatím nič..
Jaaaaj tak je lahké byť na sociálke keď netreba nič platiť. Ja zase neviem udržať krok v zamestnaniach tak ma vždy vyhodia. Takže mi ostávajú iba brigády a úrad práce.
A keď to preženiem s brigádami, vyradia ma z evidencie a to sa mi neoplatí lebo prídem o platienie odvodov. Brigáda neni vždy.
Chápete že len úrad práce ma neuživí, ale brigádovanie mám obmedzené, a keby som bol dobrovoľne nezamestnaný, môžem brigádovať kolko chcem ale tá neni vždy a furt by som mal vynechávané platenie odvodov, že tu pár dní, tam pár dní.
Veď nedávno som z posledných peňazí vyplatil 48,50 zdravotnej poisťovni dlh, a teraz už zase chcú ďalších 9,40 a ja mám momentálne nejakých 30 centov. To to je to skákanie z jedného zamestnania do druhého lebo zbjednej firmy ma vyhodia, a ja hneď volám do agentúr, do troch dní sa zamestnám, zase ma vyhodia. A potom mi stále vznikajú nedoplatky na odvodoch. Tak mne by sa viac oplatilo byť na úrade práce a popritom brigádovať. Ale zase aby ma to aj uživilo.
40 dni za rok