Môžem sa zamestnať na trvalý pracovný pomer?

kk3
15. jún 2021

Chcem sa spýtať, či mi náhodou neviete niekto poradiť.... Tento rok som ukončila štúdium na strednej škole, pokračujem v štúdiu ale externou formou. Chcela by som sa zamestnať na trvalý pracovný pomer ešte v priebehu letných prázdnin, ale niekto mi povedal, že to nie je možné až do septembra, pretože som asi ešte stále evidovaná ako študent. Neviete, či je to naozaj tak?

pribinak
15. jún 2021

@kk3 normálne sa môžeš zamestnať. Povedali ti blbosť

janai1
15. jún 2021

@kk3 ako píše @pribinak normálne sa môžeš zamestnať na TPP

suzitok
15. jún 2021

Moj syn maturoval pred dvoma rokmi 20.5 a 1.6 uz nastupoval do prace...VŠ riešil popritom

felicita027
15. jún 2021

Môžeš sa zamestnať už teraz

zuzanka.zuzu
15. jún 2021

jeeeej že ty si tá, ktorej nesedia dni do materskej? 😀 už ti to tu vysvetľovali - cez leto ťa zamestnávateľ evidoval ako študentskú brigádu a z toho odvody neplatíš, takže dni sa ti nezarátavajú 😉 samozrejme, že ťa môže /mal zamestnať na TPP a vtedy by ti tá materská asi vyšla 😉

nafka0483
16. jún 2021

@kk3 Samozrejme, ze sa zamestnat mozes.

Tam je rozdiel ten, ze studentov vacsinou beru na dohodu o brigadnickej praci studnetov, pretoze je to vyhodne - tam nie su povinne odvody do SP. Ale ak tebe nejde len o briadu popri tom co si student, ale normalnu pracu a zamestnavatel ti da normalny pracovny pomer, tak odvazdza aj do SP a je to uplne normalne, v poriadku.

Ja som bola student na VS (denny) a v poslednom rocniku som sa uz normalne zamestnala - cize som mala platene ja odvody do SP. Keby mi dali len dohodu na brigadu, tak by mi tie odvody neplatili, ale mala som riadny TPP.